Homme
14. dets
-7...-1
-7...-1
Ülehomme
15. dets
-7...-1
-7...-1

Eesti

Londonis jätkub Eesti kultuuri festival EstLitFest

Foto: Mikk Mihkel Vaabel/Delfi
13:09 14. aprill 2018
Autor: BNS

Londonis Notting Hilli linnaosas Coronet Print Roomis jätkub reedel alanud Eesti kirjanduse, muusika ja kultuuri pidu EstLitFest, mida peetakse 19. sajandil kino jaoks ehitatud hoones.

Eesti kirjanduse teabekeskuse korraldatud EstLitFest järgneb Londoni raamatumessile, mille peakülaline oli Eesti. EstLitFesti avas Eesti Vabriigi saadik Ühendkuningriigis Tiina Intelmann. Esimesed esinejad laval olid luuletaja Kristiina Ehin ja muusik Silver Sepp, kes esitasid nii luulet kui ka laule ja meelitasid publikugi kaasa laulma.

Vaheajal pakuti teatrikohvikus tuntud grillkoka Enn Tobrelutsu valmistatud Eesti suupisteid ja joogiks Eesti käsitööõlut. Pärast suupisteid algas Ilmar Taska teose "Pobeda 1946" ehk ingliskeelse pealkirjaga "A Car Called Victory" esitlus. Teatraliseeritud etendus tõi ekraanile filmilõigu. Briti näitlejad Anna Winslet ja Edmund Harcourt lugesid ette ingliskeelse katkendi, laval oli ka Villu Veski džässtrio ning ajakirjanik Rosie Goldsmith ning Ilmar Taska andsid vaimuka vestluse äsja inglise keeles ilmunud romaani sisu avamisel.

Pärast järjekordset vaheaega Eesti suupistetega esines Villu Veski ja Robert Mitchelli kvartett koosseisus Villu Veski saksofonidel, Heikko Remmel kontrabassil, Saleem Raman löökriistadel ja erikülalisena Tiit Kalluste akordionil. 

Eesti kinovaatajale on EstLitFesti võõrustav ajalooline hoone tuttav romantilisest komöödiafilmist  "Notting Hill", mille peaosades mängisid näitlejad Julia Roberts ja Hugh Grant. Eelmise sajandi alguses oli ka kuningas Edward VII selle kino sagedane külaline.

Laupäeval kestavad erinevad EstLitFesti raames toimuvad üritused kella üheteistkümnest hommikul kuni õhtul kella üheteistkümneni.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob detsembrikuu Sinu tähemärgile?