Homme
18. dets
-6...1
-7...1
Ülehomme
19. dets
-7...0
-10...-2

Eesti

Talgulised keeletoimetasid üle 700 Vikipeedia artikli

Foto: kuvatõmmis Vikipeedia
12:07 15. aprill 2018
Autor: BNS

Mullu detsembrist tänavu märtsini kestnud talgute jooksul keeletoimetasid 40 talgulist 735 Vikipeedia artiklit.

Laupäeval selgusidki Vikipeedia keeletoimetamistalgute parimad toimetajad. Tallinnas toimunud Eesti Keeletoimetajate Liidu seminaril võttis 1000-eurose peapreemia vastu Tartu Ülikoolis eesti ja soome-ugri keeleteadust õppiv õppiv Merily Šmidt, kes toimetas talgutel kokku 140 artiklit.. Parimate väljavalimisel hinnati keeletoimetaja ametiülesannete korrektset täitmist. Tublisid keeletoimetajaid tunnustas Tartu Hansa Rotary Klubi kokku 2000 euroga, edastas Tartu Ülikool.

"Korrektoritööga olen varem kokku puutunud, aga enne talguid ei teadnud ma, et Vikipeedias keeletoimetada saab," rääkis Šmidt. "Mul on väga hea meel, et Vikipeedias õigekeelsusele tähelepanu pööratakse."

Auhinna väärilisteks keeletoimetajateks osutusid lisaks Merily Šmidtile veel Hanna Pook, kes pälvis 600-eurose auhinna, ja Mariin Pantelejev, keda tänati 400 euroga. Miljon+ eriauhinna sai Svea Tarkin. Talgute eesmärk oli keeletoimetaja tööd väärtustada ja Vikipeedia artikleid keeleliselt parandada.

"Keeletoimetamistalgutel võisid oma oskusi kinnistada professionaalid ja kätt proovida algajad – võidutsesid just viimased, sest esimene ja teine koht läksid Tartu Ülikooli tudengitele," märkis keeletoimetamistalgute žürii esimees Ann Siiman. "Talgutest tõusis otsene kasu ka Vikipeediale, kus tänu osalejatele kahanes jõudsalt keeletoimetamist ootavate artiklite arv."

Keeletoimetamistalgute žüriisse kuulusid Maarja Valk ja Marju Randlane Eesti Keeletoimetajate Liidust, Ann Siiman ja Sirli Zupping Tartu Ülikoolist, Annika Hussar Tallinna Ülikoolist ning Sven-Erik Soosaar MTÜ Wikimedia Eesti esindajana.

Talguid korraldasid Tartu Ülikool, Eesti Keeletoimetajate Liit ja MTÜ Wikimedia Eesti. Talgud on osa eestikeelse Vikipeedia edendamise projektist Miljon+, mille eesmärk on jõuda miljoni artikliga Vikipeediate hulka.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob detsembrikuu Sinu tähemärgile?