Eestis on sel hooajal gripi tõttu surnud 87 inimest

Seitsmesed

Eestis on sel hooajal gripist tingitud tüsistuste tõttu surnud 87 inimest.

Gripi tõttu surnute mediaanvanus oli 81 aastat, haiglaravi kestvus keskmiselt 7,5 päeva, teatas terviseameti pressiesindaja kolmapäeval BNS-ile. 18 inimest paigutati intensiivraviosakonda hooldekodudest, neist üheksa surid.

Kõik gripist tingitud tüsistuste tõttu surnud kuulusid riskirühma vanuse ja kaasuvate haiguste tõttu. Üks inimene oli eelnevalt väidetavalt terve, teave kaasuvate haiguste kohta puudus kaheksal inimesel, neist kuus surid.

Põhilisteks riskifaktoriteks on olnud südameveresoonkonna haigused, neist puhtalt südamega seotud probleemid olid 44 patsiendil, teistel patsientidel lisandus üks või kaks muud patoloogiat. Muudest patoloogiatest olid esikohal krooniline obstruktiivne kopsuhaigus, onkoloogia, neerupuudulikus ja diabeet.

Intensiivravi on gripi tõttu vajanud sel hooajal 199 inimest, neist  kaks last vanuses  5-14 eluaastat, 24 inimest vanuses 20-64 eluaastat, ülejäänud 173 olid vanemad kui 65 eluaastat.

Kommentaarid puuduvad