Tänavusele avatud talude päevale on registreerunud 131 talu

Seitsmesed

Eestis peetakse 22. juulil avatud talude päev, kuhu on praeguseks registreerunud 131 talu ja põllumajandustootjat.

Praegu on Pärnumaalt registreerunud 21, Harjumaalt 19, Tartumaalt 12, Viljandimaalt 11, Lääne-Virumaalt 11, Põlvamaalt 9, Järvamaalt, Jõgevamaalt, Raplamaalt ja Ida-Virumaalt 7, Saaremaalt 5, Läänemaalt 4, Hiiumaalt 3 ja Valgamaalt 3 majapidamist, teatas maaeluministeeriumi pressiesindaja kolmapäeval BNS-ile. Registreerida saab 1. maini.

"Meie eesmärk on näidata Eesti inimestele, et maal on võimalik elada ja töötada ning end seejuures ka hästi tunda," ütles avatud talude päeva projektijuht Kertu Kärk. "Lisaks tahame lastele, kellel maal talupidajatest sugulasi-tuttavaid ei ole, anda võimaluse ühel päeval seda ehtsat maaelu kogeda ning näha, kust tuleb piim ja kuidas saab leib laua peale. Kindlasti on see päev osalevatele taludele hea võimalus oma toodangu tutvustamiseks ja uute klientide võitmiseks."

Esimene avatud talude päev peeti 2015. aastal, kui oma uksed avas külastajatele 147 talu, 2016. aastal osales 234 talu ning 2017. aastal 280 talu. „Kutsume kõiki huvitatud talusid ennast kindlasti kirja panema, registreerimine kestab 1. maini,“ lisas Kärk.

Avatud talude päeval osalemise kohta saab lisateavet ka 19.-21. aprillil peetaval maamessil, kus on esindatud maaeluministeerium koos allasutustega. Teavet ja kasulikke nõuandeid  jagavad seal avatud talude päeva projektijuht Kertu Kärk ning põllumajandusuuringute keskuse maaelu võrgustikutöö osakonna juhataja Reve Lambur ja juhataja asetäitja Krista Kõiv.

Avatud talude päeval osalemiseks tuleb talu või põllumajandustootmine  registreerida hiljemalt 1. mail veebilehel http://www.avatudtalud.ee/et/talule.

Kommentaarid puuduvad