Portugal ühineb teisipäeval NATO küberkaitsekeskusega

Seitsmesed

Portugal liitub teisipäeval Tallinnas asuva NATO küberkaitsekoostöö keskusega (CCDCOE), vahendab BNS.

"Meil on hea meel tervitada oma tugevat NATO liitlast Portugali ühinemast keskusega," ütles keskuse direktor Merle Maigre pressiteate vahendusel.

Portugali ühinemist küberkaitsekeskusega tähistatakse teisipäeval keskuse ees lipuheiskamise tseremooniaga.

"CCDCOE pakub kõigile NATO liitlastele võimalust harjutada uusi interdistsiplinaarseid lähenemisi küberkaitses," märkis Maigre.

Portugali peatsest liitumisest Tallinnas asuva NATO küberkaitsekoostöö keskusega andis teada märtsis Portugalis oma kolleegiga kohtunud kaitseminister Jüri Luik.

CCDCOE on NATO tunnustuse saanud oivakeskus, mis tegeleb peamiselt küberkaitse-teemaliste uuringute, õppuste ja treeningutega tehnoloogia, strateegia, operatsioonide ja õiguse valdkonnas. Keskusega on ühinenud 20 riiki.

Keskuses on koostatud ka Tallinn Manual 2.0, mis on kõige hõlmavam teatmik selle kohta, kuidas rakendub rahvusvaheline õigus kübervaldkonnas. Keskus korraldab ka maailma suurimat ja kõige komplekssemat rahvusvahelist reaalajas küberkaitseõppust Locked Shields. Üks keskuse väljapaistvamaid tegevusi on ka rahvusvahelise küberkonfliktide teemalise konverentsi CyCon korraldamine, mis toob iga kevad Tallinnasse selle valdkonna eksperdid ja otsustajad kogu maailmast.

Keskuse tegevust rahastavad ja finantseerivad sellega ühinenud riigid. Praeguseks on CCDCOE-ga liitunud Austria, Belgia, Tšehhi, Eesti, Soome, Prantsusmaa, Saksamaa, Kreeka, Ungari, Itaalia, Läti, Leedu, Madalmaad, Poola, Slovakkia, Hispaania, Rootsi, Türgi, Ühendkuningriik ja USA. Lisaks teatasid hiljuti Jaapan ja Norra, et plaanivad keskusega liituda.

Kommentaarid puuduvad