Simson allkirjastab lähiajal maakonnaliinide ühistranspordimääruse

Seitsmesed

Majandusminister Kadri Simson plaanib lähiajal allkirjastada määruse, mis puudutab maakonnaliinide ühistransporti, vahendab BNS.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) pressiesindaja Kadri Tonka ütles BNS-ile, et majandusminister plaanib määruse allkirjastada lähiajal, kuid seejures ei saa ministeerium määruse sisu enne selle allkirjastamist avaldada.

Maakonnaleht Lääne Elu kirjutas esmaspäeval, et tõenäoliselt allkirjastab majandusminister veel aprillikuu jooksul määruse, millega pannakse paika maakondlike bussiliinide piletihind.

Seejuures kirjutas maakonnaleht, et ühistranspordikeskused peavad hiljemalt mai keskpaigaks teada andma, kui palju ja milleks nad raha vajavad, et tihendada liinivõrku, pakkuda tasuta või soodushinnaga sõitu. Lisaks selle kirjutas leht, et kui transpordikeskused soovivad tasuta sõidu asemel hoopis soodushinnaga sõitu, siis vastavalt sellele nad ka dotatsiooni saavad.

MKM-i esindaja neid väiteid BNS-ile teisipäeval ei kinnitanud.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni plaani kohaselt peaks alates 1. juulist Eestis hakkama kehtima maakondlik tasuta ühistransport. Käesoleval aastal kasvab ühistranspordi dotatsioon 70 miljonilt eurolt ligi 92 miljoni euroni, sealhulgas bussiliinide dotatsioon 21,9 miljonilt eurolt 34,8 miljoni euroni.

Kommentaarid puuduvad