Mitmekesisuse päev keskendub tänavu toidule

Seitsmesed

Kolmapäeval tähistatav mitmekesisuse päev keskendub tänavu toidule, pakkudes võimalust tutvuda erinevates söögikohtades mitmekesiste päeva- ja eripakkumistega, vahendab BNS.

Eestis pakutakse paljude rahvusköökide toite ning kombinatsioone maailma maitsetest. Tänavune mitmekesisuse päev keskendub toidule, kus rahvusköökide kõrval teevad mitmekesisuse päeva- ja eripakkumisi vegan-söögikohad, tuntud gurmeerestoranid ja kohvikud. Kõige suurem valik on just vegantoidu sõpradele, sest lisaks VegMachine’ile Tallinnas ja GenKöögile Tartus pakuvad vegan-valikut ka Daily kohvikud ja Solarise keskuse söögikohad.  

„ Mitmekesisuse teadvustamisest saadav kasu on nii majanduslik kui emotsionaalne,“ ütles Inimõiguste Keskuse mitmekesisuse ekspert Kelly Grossthal. „ Mitmekesisust mõistetakse ehk kõige hõlpsamini toidu kaudu, seepärast keskendumegi tänavu toidule. Tasub mõelda, et ka kõige lihtsama roa jõudmiseks taldrikule on vaja läinud väga erinevate inimeste jõupingutusi.“  

Mitmekesisuse päeval osalevad muuhulgas süüria kööki pakkuv Ali Baba, VegMachine, GenGöök , 21 Daily kohvikut, kolm Mamo esindust, restoranid CRU, La Tabla ja Monaco, Amps Kaubamajas, Jätsirull Mustamäe keskuses, Fellin kohvik-restoran Viljandis Vigri, Viktus, Tokumaru, Aseri resto Löwenruh, Smile Cafe, Kuusk Hernesto, kõik Solarise keskuse söögikohad ning sel päeval pakub ekskursioonidel defitsiitseid suupisteid Viru hotelli KGB muuseum.

Päeva tähistamisel löövad kaasa üle Eesti kümned tööandjad ja organisatsioonid, kes korraldavad sel päeval oma ettevõttes või organisatsioonis päevakohaseid üritusi.

Tänavu toimub Eestis mitmekesisuse päev juba neljandat korda ning selle eesmärk on märgata ja väärtustada iga inimese tähtsust ja erakordsust nii ettevõtetes ja organisatsioonides kui ühiskonnas laiemalt. Mitmekesisuse päeva korraldab Eesti Inimõiguste Keskus.

Kommentaarid puuduvad