PPA valmistub oma 100 veesõidukiga alustama navigatsioonihooaega

BNS

Politsei- ja piirivalveamet (PPA), millel ligi 100 erinevat veesõidukit, valmistub 1. mail algavaks navigatsioonihooajaks.

"Navigatsioonihooaeg algab ametlikult 1. mail, ent veesõidukid lähevad vette siis, kui ilmastikuolud seda võimaldavad. Hetkel käib jaoskondades ja kordonites aktiivne navigatsioonihooajaks valmistumine," ütles PPA juhtivkorrakaitseametnik Marge Kohtla reedel BNS-ile.

Tema sõnul on PPA-l ligi sada veesõidukit, mida kasutatakse erinevate ülesannete täitmiseks. "Neid kasutatakse peamiselt otsingu- ja päästetöödel, reostustõrjeks, järelevalveks ning merel ja piiriveekogudel patrullimiseks. Veesõidukeid on erinevaid alates PPA laevastiku laevadest ja lõpetades jettidega," märkis Kohtla.

26. aprillist kuni 20. maini korraldab politsei- ja piirivalveamet merepääste (SAR) teemakuu, kus on fookuses otsingu- ja päästetööd ning nende korraldamine. Teemakuu raames on kõigil huvilistel võimalik tutvuda PPA vee- ja õhusõidukite ning merepäästjate igapäevatööga, toimub rahvusvaheline konverents ning merepäästjad võtavad omavahel ka mõõtu.

SAR teemakuu ettevõtmiste kohta saab lisainfot politse veebilehelt.

Kommentaarid puuduvad