Eestimaa Looduse Fond ja Tallinna loomaaed kutsuvad konnapäevale

BNS

Eestimaa Looduse Fond (ELF) ja Tallinna loomaaed kutsuvad laupäeval tähistataval rahvusvahelisel konnapäeval kõiki konnasõpru loomaaeda konnadega lähemat tutvust tegema ning töötubades ja mängudes osalema – lisaks korraldab ELF videovõistluse „Krooksuv konn“, millest on oodatud osa võtma kõik huvilised.

„Maailmas on viimase kahe kümnendiga välja surnud 168 liiki kahepaikseid. Ka Eestis pole konnade seis hea. Kõik meie 11 kahepaiksete liiki on looduskaitse all. Nii Eestis kui ka mujal maailmas ohustab neid looduskeskkonna saastumine ja elupaikade kadumine,“ ütles pressiteate vahendusel Kristiina Kübarsepp, ELF-i projekti „Konnad teel(t)“ eestvedaja. „Kevadel on ohtlik ka konnade sigimispaikadesse suundumise teekonna ristumine maanteedega, kus mõne tunniga võib hukkuda tuhandeid kahepaikseid. Üle terve Eesti käivad hetkel vabatahtlikega konnade üle tee aitamise talgud.“

Tallinna loomaaias leiavad endale konnapäeva puhul huvitavaid tegevusi nii väiksemad kui ka suuremad konnasõbrad. ELF korraldab kohalikke konnaliike tutvustavaid mänge ja jagab infot, kuidas igaüks saab meie konnasid aidata. Loomaaia troopikamajas tutvustatakse aga loomaaias elavaid konni ja näidatakse nende toitmist. Sündmusele pääseb loomaaia piletiga. Päevakava leiab Tallinna loomaaia kodulehelt aadressil tallinnzoo.ee/sundmus/rahvusvaheline-konnapaev. 

Konnapäeval saab avalöögi ka videovõistlus „Krooksuv konn“, mille eesmärk on Eesti kahepaiksete jäädvustamine neile omases keskkonnas. Iga osaleja saab konkursile esitada ühe lühivideo või -filmi Eesti konnadest. Kasutada võib ainult iseenda jäädvustatud materjali. Soovil võib videole taustaks lisada tunnusmuusikat, mis on kooskõlas autoriõigustega. Töid saab võistlusele esitada kuni 20. maini ning seejärel toimub lemmikute valimine internetikeskkonnas. Kümme enim hääli saanud konnavideo saatjat saavad auhinnaks muuseumide perepääsmeid. Rohkem infot võistluse kohta leiab ELF-i kodulehelt aadressil konnad.elfond.ee.

Rahvusvaheline konnapäev on suurim rahvusvaheline kahepaiksete kaitsele ja loodusharidusele pühendatud päev. Seda päeva hakati tähistama kümme aastat tagasi, et tõmmata inimeste tähelepanu kahepaiksete pidevalt halvenevale olukorrale terves maailmas. Sellel aastal on plaanitud üle 50 ürituse 23 riigis. Eestis tähistatakse seda päeva viiendat aastat järjest.

ELF korraldab sõiduteedel massiliselt hukkuvate konnade elude säästmiseks seitsmendat aastat talguid „Konnad teel(t)“, mille käigus on üle tee aidatud ligi 82 000 konna. Tänavu on 300 vabatahtliku abiga 16 talgukohas üle tee aidatud jõuda juba üle 11 000 kahepaiksel. Kahepaiksete ränne võib raugeda lähiajal.

Kampaania „Konnad teel(t)“ tegevusi toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kommentaarid puuduvad