Homme
17. jaan
0...3
-10...0
Ülehomme
18. jaan
-6...-1
-10...-1

Eesti

Tallinna linnapea Taavi Aas alustab täna Hiina-visiiti

Foto: Raido Vint/Delfi
10:27 17. mai 2018
Autor: BNS

Tallinna linnapea Taavi Aas alustab täna visiiti Hiinas, mille käigus ta kohtub partnerlinnade Pekingi ja Chengdu linnapeadega. 

Hiina lõunaosas paikneva Sichuani provintsi pealinnas Chengdus kohtub Aas linnapea Luo Qiangiga, lisaks esineb ta sealsel innovatsioonifoorumil, mis keskendub uutele majandusmudelitele, modernsetele energialahendustele ning linnade arengule.

“Rohkem kui 10 miljoni elanikuga Chengdu on üks dünaamilisemaid Hiina sisemaalinnu, kellega meil on head ja tihedad sidemed mitmel tasandil,” ütles Aas. “Chengdu tähendus Euroopa jaoks kasvab peagi, kui hakkavad toimima Hiina uued maismaaühendused Euroopaga, mis vähendavad kaupade tarneaegu oluliselt.” 

Tallinn ja Chengdu allkirjastasid koostööprotokolli 2014. aasta oktoobris, mille käigus lepiti kokku koostöös ja kogemustevahetuses ettevõtluse, ühistranspordi korralduse, infotehnoloogia, hariduse, kultuuri ja turismi vallas. 

Aas osutas, et Chengdus paikneb arvukalt tehnoloogiaettevõtteid ja linnas rakendatakse mitmeid huvipakkuvaid transpordilahendusi. “Hiina on kiirelt edasi liikunud ja  suhete hoidmine sealsete linnadega on silmiavav ja kasulik,” mainis Aas. 

Tallinn on alates 2013. aastast saadik igal aastal võtnud vastu Chengdust ja Pekingist erinevaid töödelegatsioone. 

Pekingisse jõuab Tallinna delegatsioon visiidi teises osas. Pekingis kohtub Aas linnapea Chen Jiningiga ja allkirjastab linnadevahelise koostöölepingu. 

“Meie koostöö Pekingiga on jõudnud uuele tasandile ja on loomulik liikuda uue ja laiapõhjalisema koostöölepingu poole,” ütles Aas. “Linnajuhtide kontaktidest on sisse tallatud rada, mida mööda hakkavad käima mõlema linna erinevate elualade esindajad.” 

Visiidil viibivad kaasas ka Tallinna ettevõtlusameti ning Tallinna Tehnopoli tööstuspargi esindajad.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob jaanuarikuu Sinu tähemärgile?