Sajad inimesed istutavad täna Keilas 100 tamme parki

Seitsmesed

Täna kogunevad ligi 300 Keila inimest Jõepargi ajaloolisele alale, et üheskoos istutada 100 tamme park, mis on tänavu 80. aastaseks saava Keila linna kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

Sündmus leiab aset koostöös Riigikantseleiga algatuse „Eesti 100 tamme“ raames ning Keila on esimene paik Harjumaal, kuhu projekti raames tammepark istutatakse.

Keila linnapea Enno Felsi sõnul on linnaelanikud üles näidanud suurt huvi lüüa kaasa tammepargi istutamises ning tänaseks on end sündmusele registreerinud ligi 300 inimest. “Meil on väga hea meel, et linnaelanikud nii aktiivselt Eesti 100 tammepargi rajamises kaasa lüüa soovivad. See näitab kogukonna ühtsust ja hoolivust. Lisaks aktiivsetele linnaelanikele on tammede istutamiseks endast märku andnud ligi 40 kohalikku organisatsiooni, nende seas kõikide Keila linna koolide ja lasteaedade lapsed ja noored, mitmed linnaasutused ja eraettevõtted,” rääkis Fels.

Tammepargi rajamiseks istutatakse Keila linnaaedniku Inge Angerjase sõnul ajaloolisse Jõeparki, ühe kilomeetri pikkusele lõigule sada 10-aastast eri liiki tamme, kõrgusega 3-4 meetrit: sootamm, sarlakpunane tamm, punane tamm ja hariliku tamme püramiidvorm. “Erinevaid tammeliike istutame just seepärast, et park oleks põnevam ja mitmekesisem nii värvide kui vormide poolest. Näiteks sarlakpunane tamm on sügisel väga huvitavate punaste lehtedega,” rääkis linnaaednik. Ta lisas, et tammede sirgumine võtab kaua aega ning kogu pargiala uuendamine võib kesta 10-15 aastat.

Inge Angerjase hinnangul on Keila jõe äärne ala igati sobiv koht tammede istutamiseks, seda nii pinnase ja kliima poolest kui ka ajaloolist tausta silmas pidades. “Siin on armastatud puhkekoht olnud juba 90 aastat, kuid paik vajab uuestisündi ja saja tamme parkide rajamise aktsiooniga tekkis sobiv moment anda sellele alale uus hingamine,” märkis linaaednik, lisades, et pargiala on osa Keila linna rohkevõrgustikust.

Lisaks istutatajatele oodatakse tammepargi rajamist tähistama kõiki linnaelanike ja külalisi, toimub ühine piknik ja meeleolu aitavad luua Lõõtsavägilased.

Enamik EV100 tammeparke avatakse 1. juunil 2018, sealhulgas viie hektari suurune riigi esindustammik Tamsalus.

Kommentaarid puuduvad