Balti jaama turgu on aastaga külastatud üle viie miljoni korra

BNS

Põhjaliku uuenduskuuri läbi teinud legendaarset Balti jaama turgu on aastase lahtioleku jooksul külastatud üle viie miljoni korra.

Turgudele iseloomulikult on ka Balti jaama turu külastatavaim päev laupäev, mil ostlemas käib üle 20 000 inimese, ütles turu juht Andres Rjabov pressiteate vahendusel. Viimase seisuga kaupleb turul umbes 160 püsikauplejat, kellele lisanduvad ajutised müügilaudadega kauplejad turu teisel korrusel ning hooajalisel väliturul. Kõigil soovijail on võimalik päevapilet osta ja oma kaup müügile tuua.

"Edukatena jätkavad need, kelle kaup leiab inimeste poolehoiu," ütles Rjabov. "Suurim muutus aasta jooksul on kindlasti see, et lisaks kodumaisele kaubale on turult saada järjest enam eksootilisi maitseid. Lisandunud on kauplejaid väga erinevatest riikidest – alates Itaaliast, kuni Türgini – ja kõik nad pakuvad oma riigile omast autentset toitu. Ostjad on sellise kaubavaliku mitmekesistumise väga soojalt vastu võtnud ja tihti on just nende lettide juures kõige pikemad järjekorrad."

Populaarne on ka tänavatoiduala, kus nädalavahetustel on huvi sedavõrd suur, et järjekorrad võivad päris pikaks venida. Seetõttu on suveks planeeritud tänavatoiduala laienemine Balti jaama turu Õhtuväljakule.

Kommentaarid puuduvad