Kallasel ja Ratasel on peaministrina võrdne populaarsus

Seitsmesed

Reformierakonna uut liidrit Kaja Kallast ning Keskerakonna juhti Jüri Ratast näevad peaministrina võrdselt 24 protsenti vastanutest, selgub Eesti Päevalehe tellitud küsitlusest, vahendab BNS.

Alates veebruarikuust ilmuvast Eesti Päevalehe tellitud uuringust, milles inimesed nimetavad nende arvates sobivaima järgmise peaministri, on valimisealiste inimeste seas olnud seni esimene eelistus Kaja Kallas. Enam see nii ei ole, kuust kuusse toetust vähehaaval kasvatanud Jüri Ratas on nüüd Kallasega samal pulgal. Märkimisväärne on see, et ka 13 protsenti Reformierakonna valijaist näeks peaministrina Ratast, kirjutab Eesti Päevaleht.

Turu-uuringute AS-i küsitlusest selgub, et maikuus pidas Kallast ja Ratast sobivaimaks peaministrikandidaadiks võrdselt 24 protsenti valimisealistest inimestest. Kaks kuud tagasi oli Kallase edu Ratase ees seitse protsenti, kuu aega tagasi kaks protsenti. Valimi peale kokku on Ratas olnud talvest alates eduseisus ja on ka praegu. Kõikide küsitletute peale kokku toetab Ratast maikuus 28 protsenti vastanutest, kirjutab Eesti Päevaleht.

Teiste koalitsioonierakondade esimeeste positsioonid pole eelmise kuuga võrreldes kuigivõrd muutunud. „Mart Helme võiks peaministriks sobida 10 protsendi, Artur Talvik viie protsendi, Jevgeni Ossinovski nelja protsendi ning Helir-Valdor Seeder kahe protsendi küsitletute arvates,” ütles Turu-uuringute AS-i uuringujuht Juhan Kivirähk. „Valimisealiste kodanike eelistusi koguvad nad vastavalt 12, kuus, neli ja kaks protsenti.”

Võrreldes kuutaguse ajaga, on Helme, Talviku ja Ossinovski toetus jäänud samaks, Seederil veidi langenud.

Kommentaarid puuduvad