Keskkonnaamet kutsub looduskaitsekuu matkadele

Seitsmesed

Keskkonnaamet korraldab sel nädalavahetusel 20 tasuta matka kõigis maakondades üle Eesti, kuhu on oodatud kõik huvilised, vahendab BNS.

Looduskaitsekuu matkad on suurepärane võimalus minna loodusesse liikuma, saada rohkem teada meid ümbritsevast ning teha head ka oma tervisele, teatas keskkonnaameti pressiesindaja esmaspäeval BNS-ile. Teadlaste tehtud uuringud on tõestanud, et looduses liikumine parandab füüsilist vormi ning mõjub hästi südamele. Lisaks parandab looduses viibimine mälu ja tähelepanuvõimet ning ennetab stressi.

"Sarnaselt varasematele aastatele kutsume ka tänavu inimesi loodusesse liikuma. Matku korraldame selleks, et saaksime paremini tuttavaks piirkonna loodus- ja kultuuriväärtustega, teeksime head oma tervisele ning oskaksime seeläbi paremini hoida loodust ja iseennast, “ lausus keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistik.

Saaremaal matkatakse Kübassaare laialehises metsas, mis valendab kevadel karulaugu õitest, põigatakse randa, niidule ning kadastikku, kus võib leida orhideesid. Valgamaal matkatakse Läti piiri äärsetes Aitsra metsades, kus muuhulgas vaadatakse, kuidas mets on taastunud kahe aasta tagusest põlengust. Viljandimaa matkajad kogunevad juba hommikul kell 6, et nautida varahommikust rabamännikut matkates ümber südamekujulise Parika väikejärve. Täpsem info kõigi matkade kohta on leitav keskkonnaameti veebilehelt.

Matkama tulles tasub kaasa võtta oma toidukott ja jook, selga panna ilmale vastav riietus ning jalga mugavad jalatsid. Matkadel osalemine on tasuta, ent vajalik on eelnev registreerimine.

Kommentaarid puuduvad