MTA töötajad tabasid suures koguses uimasteid käidelnud mehe

Seitsmesed

Maksu- ja tolliameti (MTA) uurimisosakonna töötajad pidasid aprilli lõpus Tallinnas kinni mehe, kelle valdustest leiti üle 1,5 kilo amfetamiini, ligi 500 grammi kokaiini ja 70 grammi ecstasyt, vahendab BNS.

MTA uurimisosakonna narkotalituse juhi Raul Koppelmaa sõnul viitavad siiani kogutud tõendid, et kahtlustatav Janek võis suures koguses narkootilisi aineid omandada edasimüümise eesmärgil, teatas pressiesindaja esmaspäeval BNS-ile.

"Nimelt leiti kahtlustatava kinnipidamisel tema valdusest ja seejärel tema elukoha läbiotsimisel erinevaid narkootilisi aineid kümnete tuhandete eurode väärtuses," ütles Koppelmaa. "Sellest võib järeldada, et tegemist ei ole niiöelda tänavamüüjaga, vaid kellegagi, kes suutis varustada narkootikumidega tuhandeid inimesi."

Riigiprokurör Vahur Verte sõnas, et Janek on varasemaltki õiguskaitseasutuste huvi all olnud. "Janek tabati käitlemast arvestatavat kogust narkootikume vaid poolteist aastat pärast vanglast vabanemist. See näitab prokuratuuri hinnangul ilmekalt, et varasematest karistustest pole ta õigeid järeldusi teinud ning seetõttu taotles prokuratuur ta vahistamist," lisas ta.

Harju maakohus võttis mehe prokuratuuri taotlusel vahi alla.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi maksu- ja tolliamet ning juhib riigiprokuratuur.

Kommentaarid puuduvad