Eksperdid arutavad e-hääletamise võimalikkuse üle nutiseadmest

Seitsmesed

Riigi valimisteenistus ootab kõiki huvilisi teisipäeval Toompea 1 asuvasse suurde saali, kus tulevikuvisioonina tuleb jutuks e-hääletamine nutiseadmest, vahendab BNS.

Arutatakse, kas ja miks on vaja e-hääletamist nutiseadmest, kuidas seda tehniliselt realiseerida ning missugused on peamised ohud ehk kas nutiseadmest hääletamine on turvaline. Samuti vaagitakse, kui palju on neid, kes juba praegu arvutit enam ei kasuta ning kas valimiste pidulikkus kaob lõplikult, kui kodanikukohuse täitmine muutub lihtsamaks.

Ettekannete lõpus toimub ühine arutelu, kus kõik osalised on oodatud sõna sekka ütlema.

E-hääletamise süsteemi evolutsioonist alates aastast 2005 räägib riigi valimisteenistuse e-hääletamise juht Tarvi Martens. Tehnoloogiaajakirjanik Henrik Roonemaa arutleb, miks on üldse vaja e-hääletamist nutiseadmest. Cybernetica ja Asko Seeba esindaja Sven Heiberg lisab, kuidas saab nutiseadmel e-hääletamist tehniliselt realiseerida, lisaks toimub veel mitmeid ettekandeid.

Kommentaarid puuduvad