Tasuline parkimine Peipsi ääres laieneb

Seitsmesed

Tasulistele parkimisaladele Kauksis lisandub sellest hooajast Alajõe külaplats, kus tuleb parkimiseks pilet lunastada - parkimistasu küsitakse autoga randa tulijatelt kolm eurot, kirjutab Põhjarannik.

Alutaguse vallavalitsuse korraldatud lihthankel tasulise parkimisteenuse korraldamiseks sai pakkumisi teha teisipäeva hommikuni. "Parima pakkumise tegi AS Ühisteenused, mis tegeleb parkimise korraldamisega üle Eesti," ütles vallavanem Tauno Võhmar.

Ta lisas, et ettevõte oli kolme pakkuja hulgas ainus, kes oli valmis korraldama parkimist nii Kauksi avaliku ranna juures, Kauksi piirkonna telklaagri parklas kui ka Alajõe külaplatsil asuvas parklas. Hanke tingimuste järgi hakkab valla lepingupartner müüma parkimispileteid, korraldama parkimist ja parkimise jä- relevalvet tasulisel parkimisalal, määrama vajaduse korral viivistasu, koristama parklat ja rannaala.

Alajõel pole autoga randa tulijatelt raha seni küsitud. Võhmar soostus, et tasuline parkimine võib tekitada pahameelt. "Arvestame vastuseisuga, aga lähtume kogukonna huvidest. Randade koristamine ja hooldamine käib Alutaguse maksumaksja kulul. Tasuta teenuseid ei ole olemas."

Parkimistasu hakkab laekuma kohaliku maksuna Alutaguse valla eelarvesse ja kergendab maksumaksja koormat. Kolm eurot maksev parkimine ei tohiks kellelegi liiga teha, arvas vallavanem. "Kui perega tullakse randa, siis kohvikus võidakse vabalt kulutada 50 eurot, aga kolm eurot on traagika?"

Tasuline parkimine kehestatakse eelnõu järgi 1. juunist 31. augustini kella 9-18. Kui sõiduautode parkimistasu on kolm eurot, siis bussidel ja veoautodel 10 eurot. Karavanidega parkijad peavad ööpäeva eest maksma 15 eurot.

Kommentaarid puuduvad