Päästeametit usaldab 97 protsenti Eesti elanikest

Seitsmesed

Eesti elanikud usaldavad kõige enam ühiskonna turvalisust tagavaid jõustruktuure, nii usaldab päästeametit 97 protsenti kõigist Eesti elanikest, selgub kaitseministeeriumi tellitud uuringust, vahendab BNS.

Kaitseministeeriumi tellitud uuringu "Avalik arvamus ja riigikaitse" tulemustest selgub, et päästeametit usaldab täielikult või pigem usaldab 97 protsenti Eesti elanikkonnast, politseid usaldab 87, kaitseväge 77 ning Kaitseliitu 74 protsenti elanikest.

Võrreldes eelmise aasta lõpus läbi viidud uuringuga on tõusnud usaldus kõigi turvalisust tagavate jõustruktuuride vastu. Eelmises uuringus usaldas päästeametit 95 protsenti Eesti elanikkonnast, politseid 85, kaitseväge 76 ning Kaitseliitu 71 protsenti elanikest.

Tänavu läbi viidud uuringu tulemustest selgub, et kõrge on ka poliitiliste institutsioonide usaldusväärsus. Presidenti usaldab 66, peaministrit 56 ning valitsust ja riigikogu 49 protsenti küsitletutest.

Uuringu läbiviijad nendivad, et poliitiliste institutsioonide usaldusväärsus võrreldes mitme varasema küsitluskorraga plusspoolele juba 2016 sügisel ja püsib endiselt positiivne.

Kaitseministeeriumi tellimisel viis käesoleva aasta märtsis riigikaitse teemalise avaliku arvamuse uuringu läbi Turu-uuringute AS, selle käigus küsitleti 1209 Eesti elanikku alates 15 aasta vanusest. Tegemist oli

43. küsitlusega avaliku arvamuse monitooringuseerias, millega tehti algust 2000. aasta jaanuaris.

Kommentaarid puuduvad