Air Baltic ostab miljardite eest kuni 60 CS300 lennukit

Seitsmesed

Läti lennufirma Air Baltic tellib kuni 60 uut Bombardier CS300 lennukit, mis võib maksma minna kuni 4,8 miljardit eurot.

Air Baltic on otsustanud jätkata tegevust ühel lennukitüübil, ütles Air Balticu tegevjuht Martin Gauss esmaspäeval ajakirjanikele. Selleks on ettevõte otsustanud tellida Bombardierilt lisaks juba tellitud 20 CS300 lennukile veel kuni 60 lennukit, märkis Gauss.

"Tellime hetkel 30 uut lennukit ja optsiooni veel 30 ostmiseks," märkis Gauss. "Tehingu täpset maksumust me ei avalda, aga saame rääkida listimishinnast, mille järgi oleks tehing 5,5 miljardit dollarit," lisas ta.

Gaussi sõnul saab tehinguga Air Balticust Euroopa suuruselt teine CS300 kasutaja. "Sellise lennukipargiga oleme me ka investorite jaoks väga atraktiivne investeering tulevikus," sõnas ta.

"Selle tehingu rahastamiseks on kaks võimalust: kas ostame oma vahenditest, või teiseks tagasimüügi lepingutega. Mida me teeme, seda saame otsustada iga lennuki puhul individuaalselt," lisas Gauss.

Avalikele andmetele toetudes on ühe CS300 lennuki kataloogihind umbes 80 miljonit eurot, mille alusel maksaks 30 lennukit umbes 2,4 miljardit eurot ja 60 lennukit 4,8 miljardit eurot.

Läti riikliku lennufirma Air Baltic käive kasvas mullu 22 protsenti 347,7 miljoni euroni, samas kui kasum kerkis kolm korda 4,6 miljoni euroni. Ettevõte pakub rohkem kui 70 lennusihtkohta Riiast, Tallinnast ja Vilniusest.

Kommentaarid puuduvad