TLT ei tuvastanud Jürgen Ligi ramminud bussi

Seitsmesed

Kui esmaspäeva õhtul jalgrattaga sõitnud riigikogu liige Jürgen Ligi süüdistas Tallinna Linnatranspordi AS-i (TLT) bussi liiklusohtliku olukorra tekitamises, siis TLT kirjeldas põhjalikult, et Ligi mainitud buss ei saanud sellel ajahetkel kirjeldatud olukorras viibida, samas ei suutnud TLT ka tuvastada, milline buss poliitikut rammis.

"Harrastusrattur Jürgen Ligi on oma sotsiaalmeedia postituses süüdistanud Tallinna Linnatranspordi AS-i (TLT) liinibussi, riikliku numbrimärgiga 330 TAK, mis 23. mail ajavahemikus 18.20-19.00 olevat tekitanud liiklusohtliku olukorra Paldiski maanteel. TLT busside liikumine on täpselt tuvastatav. Buss 330 TAK oli 23. mail planeeritud reservi. Kella 18.31-ni töötas see 5. liinil, lõpetades Männiku dispetšerpunktis. Edasi suunas liikluskorraldaja bussi Hobujaama dispetšerpunkti, kuhu buss jõudis 18.51. Seejärel oli bussijuhil söögipaus kuni 19.21-ni. Peale seda jäi buss reservi, seistes Hobujaama dispetšerpunktis kuni 22.39-ni  ning lahkus seejärel 3.liinile marsruudiga Vana-Lõuna tänav, Veerenni, Liivalaia , Lauteri, Gonsiori tänav, Narva maantee, Mere puiestee, Põhja puiestee, Soo tänav, Tööstuse, Sitsi ja Madala tänav. Nagu ülaltoodust selgub, ei saanud buss 330 TAK põhjustada Paldiski maanteel liiklusohtlikke olukordi, sest viibis antud päeval ja nimetatud kellaaegadel mujal," teatas TLT kolmapäeval.

Kuigi TLT teatas, et "TLT busside liikumine on täpselt tuvastatav", siis TLT juhi Enno Tamme sõnul pole siiski kõikidel bussidel peal GPS-seadet. "Paldiski maanteel sõidavad ka paljud maakonnaliinide bussid ja muud liinid, mistõttu ei saa me tuvastada, mis bussiga konkreetselt tegemist oli," ütles Tamm BNS-ile.

Jürgen Ligi kirjeldas sotsiaalmeedias, kuidas Tallinnas Paldiski maanteel  jalgrattaga sõites linnaliinibuss teda teelt välja puksida üritas.

Kommentaarid puuduvad