Täna
16. jaan
-8...1
-10...0
Homme
17. jaan
-5...4
-9...4

Eesti

Kuperjanovlased läbisid sajakilomeetrise rännaku

Foto: Andres Putting/Delfi
12:20 14. juuni 2018
Autor: BNS

Kuperjanovi jalaväepataljoni ligi saja kilomeetri pikkune seersandirännak lõppes Vastseliina piiskopilinnuses, kus kursuse edukalt läbinud löödi traditsiooniliselt nooremallohvitserideks.

Kolm päeva kestnud rännakul osalesid ligi 20 selle aasta jaanuaris teenistust alustanud ajateenijat, edastas kaitseväe peastaap. Kogu distants läbiti lahingvarustuses, lisaks pidid võitlejad sooritama erinevaid ülesandeid, millega hinnati nooremallohvitseride kursusel läbitud teemade omandamist.

"Seersandirännak on nooremallohvitseride teenistuse oluline etapp – selle kestel pannakse proovile sõdurite mõistus, vastupidavus ja ennekõike tahtejõud. Võitlus käib eeskätt iseendaga, sest ülesandeid sooritatakse väsinult ja tuleb kannatada valu – edukas lõpetamine näitab, et nende sõdurite vaim on tugev," ütles Kuperjanovi jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Toomas Tõniste.

Värsked nooremallohvitserid jätkavad edasist teenistust instruktor-jaoülematena, abistades tegevväelasi juulis teenistust alustavate ajateenijate väljaõpetamisel.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob jaanuarikuu Sinu tähemärgile?