Naiskodukaitse mobiiliäpp jõudis ka Apple'i kasutajateni

BNS

Naiskodukaitse tuli aprilli lõpus välja Android-seadmeile mõeldud mobiilirakendusega "Ole valmis!", pühapäevast alates on sama äpp saadaval ka iPhone'i kasutajatele.

"Organisatsioonisiseselt on kogu selle info jagamiseks väljatöötanud Naiskodukaitse ohutushoiukursus, aga kahjuks ei suuda me kõiki Eesti inimesi vajaliku kiirusega koolitada, seetõttu anname infot edasi ka mobiilirakenduse kaudu," ütles Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming, kelle sõnul töötati mobiilirakendus välja sooviga anda teavet edasi võimalikult paljudele.

Mobiilirakendusest "Ole valmis!" leiab juhiseid erinevates olukordades käitumiseks. Näiteks mida teha siis, kui elekter on ära läinud, oled metsa eksinud või kuidas anda esmaabi, kirjutab organisatsioon enda kodulehel. Infot saab veel näiteks tule- ja veeohutuse, loodusõnnetuste, elutähtsate teenuste katkestuste, küberturvalisuse ja erinevate julgeolekuohtude kohta.

Rakendusest leiab ka nädalaseks iseseisvaks hakkamasaamiseks mõeldud koduste ning evakuatsioonivarude nimekirja ning rakendus võimaldab testida enda varustatuse taset. Lisaks on rakendusse koondatud erinevad kasulikud telefoninumbrid, millele saab keskkonnast otse helistada.

Rakenduses leiduv info on kokku koondatud paljude koostööpartnerite abiga, näiteks sisaldab see osaliselt elanikkonnakaitse rakkerühma poolt kokkupandud käitumisjuhiseid ja mitmeid päästeameti materjale.

Nende inimeste jaoks, kes nutitelefoni ei kasuta, lisatakse rakenduses sisalduvat infot järgemööda Naiskodukaitse koduleheküljele.

Kommentaarid puuduvad