Mikser arutas Stockholmis kolleegidega julgeolekuteemasid

BNS

Välisminister Sven Mikser arutas teisipäeval Stockholmis peetud Põhja- ja Baltimaade ning Visegradi riikide välisministritega Euroopa julgeoleku ja NATO tippkohtumisega seonduvat, Idapartnerlust, suhteid Venemaaga ning olukorda Ukrainas.

Minister rõhutas kolleegidega kohtudes, et piirkonna tugevus seisneb ühtselt koordineeritud tegevustes, teatas välisministeeriumi pressiesindaja BNS-ile.

"Rääkisime tänasel kohtumisel, kuidas senisest veelgi paremini seista piirkonna jaoks oluliste arengute eest. Eesti huvides on Euroopa Liidu uue eelarve arutelude käigus seada ühiselt prioriteedid Idapartnerluse arendamiseks, julgeoleku tugevdamiseks Euroopas ja rändeküsimuste lahendamiseks,“ sõnas Mikser. Lisaks kõnelesid välisministrid NATO tippkohtumise ettevalmistusest.

Kohtumisel osalenud ministrid arutasid Idapartnerluse ja Ukrainaga seonduvat, kus välisminister Mikser toonitas Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse toetamist ning vajadust aidata kaasa riigi demokraatlikule ja kestlikule arengule. Venemaa suhete arutelul rõhutas Mikser, et oluline on tagada Euroopa Liidu (EL) viiele põhimõttele tugineva poliitika jätkumine ning transatlantilise ühtsuse hoidmine.

Samuti rääkisid välisministrid Suurbritannia lahkumisest EL-ist ja sellega kaasnevate kitsaskohtade ületamisest, solidaarsusprintsiipidest EL-i rändepoliitikas ning energiajulgeoleku küsimustest.

Kommentaarid puuduvad