Merevägi, politsei ja veeteede amet korraldavad võidupühal mereparaadi

Seitsmesed

Võidupüha hommikul korraldavad merevägi, politsei- ja piirivalveamet ning veeteede amet Tallinna lahel mereväeparaadi, vahendab BNS.

23. juuni hommikul peetakse võidupüha puhul Pirita lähistel mereparaad, millest võtavad osa Eesti mereväe, politsei- ja piirivalveameti ning veeteede ameti merealused, edastas kaitseväe peastaap.

Paraadist võtavad osa mereväe staabi- ja toetuslaev Wambola ning miinijahtijad Ugandi ja Sakala, politsei- ja piirivalveameti piirivalvelaev Pikker ja RIB-kaater ning veeteede ameti mitmeotstarbeline laev EVA-316.

Mereparaadi vastuvõtjaks on mereväe ülem mereväekapten Jüri Saska, keda kõik osalevate aluste meeskonnad piduliku ülesrivistusega ning möödasõiduga tervitavad. Mereparaadi külastab Kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili.

Vanasadama ning Pirita tee alguse vahelisel merealal peetav tseremoonia leiab aset ligi 500 meetri kaugusel kaldast. Mereparaadil osalenud alused jäävad pärast ürituse toimumist kella 15 ankrusse, olles maismaalt elanikkonnale nägemisulatuses.

Kommentaarid puuduvad