Jaanidel saab kergemate tervisehädade korral abi valveapteegist

Seitsmesed

Eeloleval nädalavahetusel, mil tähistatakse jaanipäeva, saab kergemate tervisehädade puhul Tallinnas abi ööpäev läbi avatud valveapteekidest, vahendab BNS.

Need asuvad Tallinna kesklinnas aadressil Tõnismägi 5 ja Lasnamäel, aadressil Vikerlase 19. Lõuna-Eestis asub lisaks valveapteegile Tartus ka ööapteek, aadressil Ringtee 60a, mis on avatud iga päev hommikul kella seitsmest üheni öösel. 

Tõnismäe Südameapteegi juhataja Külli Tederi sõnul tähendab jaanipäeva sattumine nädalavahetusele seda, et mõned apteegid sulgevad jaanilaupäevale eelneval reedel ja jaanilaupäeval oma uksed tavapärasest varem. Samuti on pühapäeval suurem osa apteekidest suletud. Endiselt on ööpäev läbi avatud Tallinna linna kaks valveapteeki, kust abivajajad ka jaanipühadel haigestumise ajal abi saavad. 

“Suviselt soe kevad on  paraku asendunud jahedama ilma ja vihmasajuga, mida prognoositakse ka nädalavahetuse pühadeks,” ütles Tõnismäe Südameapteegi juhataja. “Seetõttu soovitan ootamatu haigestumise leevendamiseks varuda ka külmetuse vastaseid ravimeid, et pidupäev ei jääks külmetusest tingitud haigusnähtude varju,” lisas ta.

Heitlikust ilmast hoolimata kipuvad pidulised sageli oma võimeid üle hindama, mis põhjustab väiksemaid traumasid ja põletusi. Selle vastu leiabki abi apteekidest, kus saadaval mitmesugused põletusevastased ravimid, spreid ja geelid. 

Möödunud aastate jaanipühad näitavad, et pühade ajal esineb inimestel tavapäraset enam seedehäireid, mis tuleneb eelkõige rohkest ja rasvasest toidust ning alkoholist. "Samuti ostetakse rohkem pohmellivastaseid preparaate, valuvaigisteid, rasestumisvastaseid vahendeid, aga ka plaastreid ja antiseptikume,“ loetles Südameapteegi proviisor ravimeid, mille tarbimist jaanipühad tõstavad. 

Kommentaarid puuduvad