Oleg Ossinovski pani oma tüdruksõbra oma Gruusia arendust juhtima

Seitsmesed

Oleg Ossinovski pani oma tüdruksõbra Anastasija Udalova juhtima Ossinovski alustatud Gruusia hinnanguliselt miljard eurota maksvat kinnisvaraprojekti Tbilisi Hills, kuhu Eesti ärimehed on seniseks investeerinud 30 miljonit eurot, kirjutab Eesti Päevaleht.

"Mina olen kohapealne aktsionäride esindaja, aga projekti direktor on grusiinlanna Nino Absandze," ütles Udalova lehele. "Ma arvan, et see on kogu Euroopa viimase aja suurimaid projekte," lisas ta.

Seni ei ole veel valmis ühtegi hoonet, kuid septembrist peaksid esimesed valmis saama. "Esimesse valmivasse villasse asume koos Olegiga elama 15. septembril. Selleks ajaks on maja valmis ja saame sisse kolida. Kolime esimesena valminud eramusse, et näidata: aktsionärid on ka ise valmis neis majades elama. Oleg tuleb sinna kaheks-kolmeks kuuks elama, et projektist kohapeal kõigile rääkida ja tõendada: see on reaalsus, mitte fiktsioon. Ka [Vichmann] Marcelile ehitatakse praegu maja, kus ta saab soovi korral elada," rääkis Udalova.

Plaanitavate korterite ruutmeetri hind hakkab olema 950 eurot ruutmeetri kohta, rääkis Udalova.

Udalova on varasemalt töötanud Läti riiklikus teehooldusfirmas Latvijas Autoceļu Uzturētājs juhatuse liikme ja hankejuhina. Ta lahkus ettevõttest päev enne seda kui selle kontorites korraldas läbiotsimise Läti korruptsioonitõrjebüroo (KNAB). Enne seda töötas ta Saulvedis Vārpiņši advokaadibüroos ja Riia linnavalitsuses.

Märtsi alguses kirjutas Läti meedia, et Udalova aitas veebruari keskel tasuda korruptsioonis ja rahapesus süüdistatava pankrotihalduri Māris Sprūdsi 500 000-eurose kautsjoni. Udalova ütles toona BNS-ile, et ei maksnud Sprūdsi kautsjonit, kuid laenas raha oma heale sõbrale. Udalova keeldus toona kinnitamast, kas ta on Ossinovskiga suhtes ning kas pankrotihalduri vend Kristaps Sprūds, kes füüsiliselt kautsjoni tasus, oli see hea sõber kellele Udalova raha laenas.

Ossinovski kinnisvaraprojekt Tbilisi Hills on raha investeerinud veel Marcel Vichmann ja kinnisvarafirma Kaamos Grupp eesotsas omanik Kaido Jõelehega. Investorid on projekti paigutanud nüüdseks juba üle 30 miljoni euro. Tbilisi Hillsi kogumaksumust hinnatakse umbes miljardile eurole, kirjutab Eesti Päevaleht.

Projekti käigus rajatakse Gruusias pealinna Tbilisi lähedusse 18-rajaline golfiväljak, 500 ühepereelamut ja 25 kortermaja.

Lisaks Tbilisi Hillsile ehitab Ossinovski Gruusiasse hüdroelektrijaama. "Ühe juba ehitas, see müüb elektrit Türgile. Praegu lõpetab ta teise jaama tehnilist projekti ja kavas on avada ka kolmas elektrijaam, et saada Gruusias suurimaks elektrimüüjaks," rääkis Udalova. Lisaks kuulub Udalova sõnul Ossinovskile Tbilisi metroo.

Kommentaarid puuduvad