Suure tuleohuga aeg jääb kehtima vaid Jõgeva ja Ida-Virumaal

BNS

Alates laupäevast jäävad suure tuleohuga piirkondadeks Eestis vaid Jõgeva ning Ida-Virumaa, ülejäänud Eestis jääb kehtima tuleohtlik aeg.

Päästeameti ohutusjärelevalve osakonna juhataja Tagne Tähe sõnul lähtuti suure tuleohuga aja lõpetamisel muutunud ilmastikuoludest. "Tänu viimaste päevade vihmasadudele on suures osas Eestis suur tuleoht langenud ning seetõttu jäävad ainsateks suure tuleohuga piirkondadeks Eestis Jõgevamaa ning Ida-Virumaa," sõnas Tähe.

Kui suure tuleohuga aeg tõi eelkõige kaasa lisapiirangud metsas- ja maastikul liikumisel ning keelatud oli metsas ja maastikul suitsetamine, grilliseadme kasutamine ja lõkke tegemine, siis tuleohtlikul ajal võib looduses tuld teha vaid selleks ettenähtud kohtades, edastas päästeamet.

Tähe toonitas, et jaanilõket tuleb teha ohutult, pidades silmas peamisi tuleohutusnõudeid. "Lõkkease tuleb teha mittesüttivale pinnale ning lõket tohib teha vaid vaikse tuulega, kui tuul on aga liialt tugev, nagu näiteks täna, oleks mõistlik kaaluda, kas lõket üldse teha," lisas Tähe.

Lõkkease tuleb teha mittesüttivale pinnale ning käepärast tuleb hoida esmased kustutusvahendid. Lõket tohib teha vaid nõrga ehk kuni 5 m/s puhuva tuulega. Lahtist tuld ei tohi jätta järelevalveta, lõkkel tuleb lasta lõpuni põleda, lõkkejäägid kustutada veega või summutada liivaga.

Metsas liikujatel on lõkke tegemisel ja grillimisel soovitav kasutada riigimetsa majandamise keskuse lõkkekohti.

Kommentaarid puuduvad