Ratas: me kõik kanname vastutust vaba Eesti hoidmisel ja edasiviimisel

BNS

Peaminister Jüri Ratas asetas laupäeva hommikul kaitseväe kalmistul pärja Vabadussõjas langenute mälesetuseks ja ütles enda kõnes, et Eesti kaitstus toetub eelkõige inimeste pühendumusele ja sihikindlale tööle, aga ka sõpradele ja liitlastele, nii nagu see oli Vabadussõjaski.

Ratase sõnul on Eestimaa rahvaste käekäik viimase sajandi jooksul näinud küll erinevaid aegu, kuid ei saa iial unustada neid naisi ja mehi, kes astusid oma kodumaad kaitstes vastu kordades suuremale vaenlasele, vahendas valitsuse kommunikatsioonibüroo Ratase sõnu.

"Meenutame täna nii siin Tallinnas kui paljudes teistes paikades üle Eestimaa neid, kelle võitluse ja pingutusteta ei elaks me vabas Eesti riigis. Kaotatud elud ja rahva kannatused tuletavad meile kõigile meelde vastutust, mida vaba Eesti hoidmisel ja edasiviimisel kanname," kõneles Ratas laupäeva hommikul.

Eesti julgeolekust rääkides rõhutas Ratas, et see tugineb riigi elanike suurele kaitsetahtele ning kaitseväe, Kaitseliidu, politsei- ja piirivalveameti ning päästeameti ja teiste asutuste professionaalsusele. Ratas tõi esile, et nii nagu sada aastat tagasi andsid mitmed riigid olulise panuse Eesti iseseisvusese saavutamiseks, on samavõrd oluline liitlaste kohaolek nüüdki.

"Valmisolek meiega kõrvuti seista on väga selge ning see on sõnum liitlaste ühtsusest ja solidaarsusest," rääkis Ratas ja lisas, et ka Eesti annab rahvusvahelisse julgeolekusse oma märgatava panuse.

Ratas kutsus võidupühal ja jaanilaupäeval tänulikult mõtlema nii kõigile neile, kes seisavad Eesti Vabariigi eest kodumaal, kui ka kõigile neile, kes teevad seda kaugetes paikades, eemal lähedastest ja oma isamaast. 

"Kestku Eesti vabadus igavesti ning kaunistagu sinine, must ja valge täna tervet Eestimaad," ütles Ratas Vabadussõjas langenute mälestuseks peetud kõnes.

Kommentaarid puuduvad