Jube! Pühajärve jaanitulel pidutsejad ignoreerisid abi vajanud metskitsetalle 

Seitsmesed

Jaanipäev meelitab pidutsema tuhandeid inimesi erinevatele üritustele looduskaunites paikadesm kuid liigse alkoholipruukimise tagajärjel võib kaduda krtiitiline meel. Nii juhtus ka Pühajärvel, kus peomöllule ohtlikult lähedal hukkus seni kindlalt teada olemata põhjustel väike metskitsetall, vahendab Postimees.

Eesti Loomakaitse Liit jagas sotsiaalmeedias südametunnistusele koputavat lugu, kuidas postitaja väitel inimeste ja korraldajate hoolimatus looduse normaalset elukäiku niivõrd palju segas, et ohvriks langes väike metskitsepoeg.

"Saime kõne täna veidi ennelõunat, et Pühajärve jaanitule laagriplatsi kõrval on pisike kitsetall külili ja karjub kõrvulukustavalt ja pidevalt eilsest saadik. Jalgu alla ei võta. Selge oli see, et ema selle tallekese juurde enam tulla ei julge, sest inimesed on vallutanud kõik ümbritsevad rajad ja aega oodata enam pole. Kristi sõitis kohe sinna ja oli näha, et olukord on hull. Kitseke kiiresti autosse, kuid kahjuks ei jõudnud kaugemale kui Otepää apteek. Selle parklas tegi talleke viimase hingetõmbe. Kui pisike loomalaps on paar päeva ilma emata, vedelikupuuduses, näljas ja alajahtunud, saab ainult ime ta päästa. Sel korral seda imet ei juhtunud," kirjeldab Eesti Loomakaitse Liit toimunud kahetsusväärset juhtumit.

Loe täispikka artiklit Postimehest

Kommentaarid puuduvad