Täna
13. dets
-4...1
-4...1
Homme
14. dets
-7...-1
-7...-1

Eesti

Kaljurand: venekeelsete inimeste hirmutamine edasi ei vii

Foto: Hendrik Osula/Delfi
10:49 08. juuli 2018
Autor: BNS

Eestis elavad vene inimesed ei tohi elada hirmus, et nende emakeelne haridus keelustatakse, ütles laupäevasel Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) volikogul sotsiaaldemokraat Marina Kaljurand, kelle sõnul ei tohi ükski poliitik tegeleda oma rahva hirmutamisega.

"Minul oli õnn sündida kakskeelses Tallinnas – mu emakeel oli ja on vene keel, aga ma käisin eesti lasteaias ja koolis. Ma kardan, et kui ma oleksin sündinud Narvas, siis ma suure tõenäosusega täna eesti keelt ei räägiks," tõi Kaljurand näite enda elust. "Loomulikult peaksid vene lapsed hakkama eesti keelt õppima võimalikult varakult, kuid selleks peab riik looma vajalikud tingimused, palkama rohkem õpetajaid. Praegune olukord, kus inimesed peavad seisma järjekorras, et pääseda eesti keele kursustele, on ebanormaalne."

"Vene inimestel peab säilima kindlus, et neilt ei võeta ära õigust õppida Puškinit oma emakeeles. Küll aga tuleb meil teha veelgi tõhusamat selgitustööd eelkõige lapsevanemate seas, et kakskeelsetena on teie lastel tulevikus taskus märksa tugevamad trumbid," ütles ta.

SDE volikogu kogunes laupäeval Lääne-Virumaal Lammasamäel. Lisaks erakonna esimehe ülevaatele riigikogu valimisteks valmistumisest jätkas volikogu valimisprogrammi aruteludega. Lisaks toimus erakonna esimehe Jevgeni Ossinovski ja suve hakul sotsidega liitunud Marina Kaljuranna vestlusring. 


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob detsembrikuu Sinu tähemärgile?