Homme
18. nov
3...7
1...6
Ülehomme
19. nov
0...4
-1...3

Eesti

Lasnamäe rattaretke korraldajad loodavad murda eelarvamusi kivigetost

Foto: uudised.ee
10:46 08. juuli 2018
Autor: BNS

Juba teist korda toimuvat Lasnamäe rattaretke korraldav algatusgrupp kutsub pühapäeval kell 13 algavale ühiskruiisile, et purustada stereotüüpi, nagu oleks selle 118 000 elanikuga linnajao puhul tegu vaid üksluise betoondžundgliga.

"Tule Lasnamäe jalgrattaretkele ning me näitame sulle, kui kirev ja mitmekülgne on Lasnamäe tegelikult," kutsuvad korraldajad. "Retke käigus tahame jagada mitte ainult põnevaid lugusid ja näidata lahedaid kohti, vaid tekitada sundimatut suhtluskeskkonda ning kuulda, mida teised arvavad ja teavad Lasnamäe kohta."

Lasnamäe stereotüüpe purustavad retke jooksul tutvustavad Lasnaidee ühenduse eestvedajad niinimetatud Lasnagorskit oma pilgu läbi. Retkel räägitakse, mis oli Lasnamäel enne "Lasnamäge", kolatakse mööda põnevaid hoove ja tänavaid ning uudistatakse endiste mikrorajoonide ja praeguste asumite keskusi.

Räägitakse ka Lasnamäe teoks saamata reaalsustest ja erinevusest teistest mägedest ning arutletakse Lasnamäe subkultuuride ning eklektilise kunstikeele üle.

Retk toimub jalgratastega, nii et osaleda soovijail tuleks kindlasti kaasa võtta enda kaherattaline sõber. Rattaretk algab kell 13 Laagna kogukonnaaiast, mis asub Laagna raamatukogu ees Võru 11 hoovis. Edasi kulgeb teekond läbi endise lennuvälja, Katleri/Meeliku, Linnamäe, Priisle ja Kivila pargi. Retk lõpeb umbes kell 16 väikese puändiga – Vega elamuresidentsi külastusega.  


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob novembrikuu Sinu tähemärgile?