Tammsaare-Tondi-Rahumäe ristmikul muutub remondi tõttu liikluskord

Seitsmesed

Tallinnas Tammsaare tee, Tondi tänava ja Rahumäe tee ristmikul algab esmaspäeval ristmiku laiendamine ja selle käigus muutub kuni 22. juulini seal liikluskorraldus ning bussiliinid 23 ja 61 on suunatakse ümbersõidule, vahendab BNS.

Tammsaare teel Mustamäe-Ülemiste suunal on tagatud kaks sõidurada ning Ülemiste-Mustamäe suunal üks sõidurada, teatas linnavalitsuse pressiesindaja reedel BNS-ile. Tondi tänava linnast väljuv suund on suletud. Rahumäe tee linna sisenevalt suunalt on võimalik pöörata vaid paremale. Sel ajavahemikul on ristmikul vasakpöörded keelatud. Ümbersõiduks on võimalik kasutada ümberkaudseid tänavaid.

Bussiliinid 23 ja 61 on suunatud ümbersõidu marsruudile. Liin 23 on Kadaka liiklussuunal suunata ümbersõidule Tondi tänav, Linnu tee, Nõmme tee, Tammsaare tee ja Rahumäe tee, tehes ümbersõidul peatuse Linnu teel Västriku peatuses ning bussijaama suunal ümbersõidule Rahumäe tee, Tervise tänav, Retke tee, Nõmme tee, Linnu tee ja Tondi tänav, tehes ümbersõidul peatused Retke teel Lastehaigla ja Retke tee peatustes ning Linnu teel Västriku peatuses.

Liin 61 on suunatud ümbersõidule Tammsaare tee, Rahumäe tee, Tervise tänav, Elektroni tänav, Rahumäe tee ja Tervise tänav, tehes ajutise Energia peatuse Rahumäe teel peale Elektroni tänava ristmikku.

Tööde tulemusena rajatakse Tammsaare teel Järvevana tee suunas liikuva liikluse läbilaskevõime suurendamiseks lisasõidurada Rahumäe tee poolsele küljele. Lisaks tee-ehituslikele töödele rekonstrueeritakse ristmikul tänavavalgustus ning foorisüsteemid. AS Tallinna Vesi rahastamisel korrastatakse veevarustuse- ja kanalisatsioonitrassid.

Tööde tellija on linna kommunaalamet, projekteerija K-projekt OÜ, töid teeb AS TREF. Tööde lepinguline tähtaeg on 16. september. Tammsaare tee avatakse täismahus liiklusele 31. augustil. Tööde lepinguline kogumaksumus on umbes 1,97 miljonit eurot.

Kommentaarid puuduvad