Türile kerkib uus tervisekeskus

Seitsmesed

Türile järgmiseks aastaks kerkiv tervisekeskus koondab tervishoiutöötajad ühte majja kokku, kirjutab Järva Teataja.

Tervisekeskus luuakse Alexela bensiinijaama vastu aadressile Viljandi tänav 26 , kus seisid tühjad barakid. Enamik neist on nüüd lammutatud ning püsti on veel vaid üks barakk, mis Türi valla ehitusspetsialisti Kalev Pagaranna sõnul ilmselt augustiks kaduma peaks.

Türi valla arendusjuhi Üllar Vahtramäe ütlust mööda läheb kohe pärast ehitushanke võitjaga käte löömist ehituseks, mis peaks juhtuma augustis. Vahtramäe rääkis Järva Teatajale, et kuna hanke vastu näidati üles suurt huvi ja laekus ka palju küsimusi, siis pikendas vald selle kestvust. Möödunud aastal hindas vald tervisekeskuse rajamise hinnaks 1,8 miljonit eurot, kuid Vahtramäe sõnul sellega siiski välja ei vea ja üle kahe miljoni kulub kindlasti, kirjutab Järva Teataja.

Hoone projekti koostas Sweco Projekt AS. Ettevõtte projektijuhi Mark Skirta ütlust mööda tuleb tervisekeskuse arhitektuur minimalistlik ja modernne ning arvestab ka puudega inimeste vajadusi. Koos Türi vallavalitsusega kavandati selline hoone, mis arvestaks väikese linna omapäraga. Kuna Türil on peamiselt madalad hooned ning tervisekeskus tuleb võrdlemisi suurele pinnale, jagati see viieks osaks, mis paneb hoonet väiksemana tajuma.

Tervisekeskuse kompleks tuleb 2000 ruutmeetri suurune ja mahutab endas erinevaid tervishoiuteenuseid. Keskuse peahoonesse tulevad ruumid perearstidele, ämmaemandale, füsioterapeudile, koduõele, silmaarstile ja hambaarstile, lisaks majutab see optikaäri ja apteegi. Eraldi hoone saab kiirabi. Vahtramäe pidas tõenäoliseks, et tervisekeskus valmib järgmise aasta mais. See on algsest ajakavast mõne kuu võrra maas, sest projekteerimishange võttis plaanitust kauem aega.

Kommentaarid puuduvad