Võrumaal tabati kolm üle piiri tulnud egiptlast

Seitsmesed

Piirivalvurid pidasid Vastseliinas kinni kolm ebaseaduslikult üle piiri tulnud meest, kes väitsid end olevat egiptlased.

Kolmapäeva keskpäeval said piirivalvurid teate, et Vastseliina vallas Vatsa külas hääletasid kolm kahtlast lõunamaise välimusega meest ühele sõidukile, edastas lõuna prefektuur. Hääletajate suund oli Võrule.

Vahetusläheduses olnud piirivalvepatrull pidas mehed kontrollimiseks kinni. Araabia keeles kõnelenud umbes kahekümnendates eluaastates mehed väitsid, et on egiptlased. Ühtki dokumenti neil selle tõestuseks kaasas ei olnud. Kõiki täpsemad asjaolud selgitatakse edasises uurimises.

Ühe mehe tervislik seisund oli sedavõrd kriitiline, et talle kutsuti kohe kiirabi. Meedikud viisid ta tervisekontrolliks haiglasse. Teised kaks viidi menetlustoiminguteks Võru politseimajja.

Piusa kordoni juht Valmar Hinno märkis, et kolm meest ei teadnud, mis riigis nad asuvad. "Piirivalvuritelt saadud info, et nad peeti kinni Eestis, oli meestele äärmiselt ebameeldiv teadmine," sõnas Hinno.

Hinno sõnul on viimasel ajal tabatud välismaalased rääkinud, kuidas neile suurte rahasummade eest Vene poolel teed juhatanud inimene või inimesed lubasid, et kohe jõuavad nad välja Poola, ka Saksamaale või siis Soome. "Saades teada, et kurjategijad on neid petnud, võtnud käest viimasegi sendi ning juhatanud nad sootuks teise riiki, valmistab neile silmnähtavalt suurt pettumust," sõnas Hinno.

Tänavu on idapiiril piiripunktide vahelisel alal avastatud 11 ebaseadusliku rände juhtumit ning piirivalvurid on kinni pidanud 38 inimest. Mullu samal ajal avastati kuus ebaseadusliku rände juhtumit ning kinni peeti kokku 20 inimest.

Kommentaarid puuduvad