Noast alguse saanud salmonella nakkusesse on haigestunud 24 inimest

Seitsmesed

Restoranist Noa alguse saanud salmonelloosi haiguspuhangu tõttu reedese seisuga arstide poole pöördunud 24 haigestunut, edastas terviseamet, vahendab BNS.

Arsti poole pöördunud 24 inimest vajas 14 haiglaravi. Terviseamet sai võimalikust haiguspuhangu kahtlusest teada 18. juuli õhtul. 19. juuli hommikul käisid restoranis olukorda hindamas terviseamet koos veterinaar- ja toiduametiga. Veterinaar- ja toiduamet võttis vajalikud analüüsid võimaliku nakkusallika ja haigustekitaja levikutee väljaselgitamiseks.

Salmonelloosi puhul on tegu Salmonella perekonda kuuluvate bakterite poolt põhjustatud soolenakkusega, millesse nakatutakse suukaudselt. Haiguse peiteperioodiks võib olla 6 – 72 tundi. Haigestumise iseloomulikeks sümptomiteks on rohke ja kurnav kõhulahtisus koos kehatemperatuuri tõusu, pea- ja kõhuvalu, iivelduse ja vahel ka oksendamisega, millega kaasneb suur vedeliku kaotus.

Haigusnähud püsivad neli kuni seitse päeva. Raskematel juhtudel vajab haigestunu haiglaravi.

Nakkusallikaks võib olla haigestunud inimene või loom. Haigestumist põhjustavad haigustekitajaga saastunud toiduained nagu (linnu)liha, kanamunad ja nendest valmistatud tooted.

Sel aastal on registreeritud Eestis neli viie ja enama haigestunuga rühmaviisilist haigestumist, mille käigus on salmonelloosi saanud kokku 40 inimest. Valdavalt on olnud tegu kodus valmistatud söökidega.

Kommentaarid puuduvad