Mis juhtus? Pärnumaa ranna liivaribal lebas hordides lepatriinusid

Seitsmesed

Pärnumaa elanik Andrus silmas eile Valgerannas üllatavat vaatepilti kui ranna liivariba oli üle võtnud lugematul arvul lepatriinusid.

„Lepatriinud ei tule mererandadesse lihtsalt päevitama või kõike muud tegema. Kui nad randa satuvad, siis see tähendab, et neil on tekkinud toiduprobleem, mis paneb nad rändama,“ selgitab bioloog ja loodusfotograaf Urmas Tartes eile Pärnu randa saabunud lepatriinude hordi, vahendab Õhtuleht.

„Ei saa üldsegi mitte välistada, et selline kuum suve algus ja kevad on olnud soodne putukatele, kaasa arvatud lepatriinudele. Kuid lepatriinude puhul tuli neid väheke suurem kogus välja. Võimalik, et lepatriinude kogus kõigub aastast aastasse oma teatud tsüklitega. Kuid kindel on see, et kui neid on kuskil rohkem, siis see tähendab, et nad on näljas,“ sõnab Tartes.

Loe täispikka artiklit Õhtulehest

Kommentaarid puuduvad