Suvekool annab noortele võimaluse teha valmis toode või teenus

Seitsmesed

Tallinnas Telliskivi loomelinnakus alustav suvekool Hüppelaud, mis annab tehnoloogiast huvitatud kooliõpilastele võimaluse rahvusvahelise kogemusega mentorite juhendamisel ehitada nädalaga ideest valmis toode või teenus.

MTÜ Eesti 2.0 vedamisel toimuvas suvekoolis saavad kokku 80 õpilast 31 koolist üle Eesti, kes soovivad realiseerida oma ideid alates robot-hernehirmutisest kuni tehistõelisuses toimuva õppeni, teatas MTÜ esindaja. Noored hakkavad tööle viieliikmeliste tiimidena ja neid juhendavad tehnoloogiaettevõtjatest mentorid, kes aitavad õpilastel kaardistada probleeme ning otsida neile praktilisi ja samas loomingulisi lahendusi.

“Hüppelaua eesmärgiks on sisendada noortele, et kõik on võimalik, kui on tahtmine,” ütleb Eesti 2.0 asutaja ja ürituse peamentor Hardi Meybaum. “Möödunud aasta kogemus kinnitas meile, et noored on isegi hoolimata kesisest programmeerimisoskusest väga hakkajad ja projektide lõpptulemused muljetavaldavad. Et sinna jõuda, on kohal meie fantastilised mentorid, et noori toetada, innustada ja aidata.”

Lisaks Meybaumile juhendavad nädalase programmi vältel noori spetsialistid Eesti startup-ettevõtetest nagu TransferWise, Taxify, Startship ja GrabCAD.

Kommentaarid puuduvad