Erakonnast lahkunud Urve Palost saab Viimsi volikogu asejuht

Seitsmesed

Ettevõtlus- ja infotehnoloogia ministri ametikohast loobunud ning Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast lahkunud Urve Palost saab Viimsi vallavolikogu aseesimees, kirjutab Eesti Päevaleht.

Palo lahkus ja erakonnast, öeldes, et kavatseb poliitikaga lõpparve teha. Samas kinnitas ta, et läheb tagasi riigikokku. Nüüd on Palo otsustanud naasta Viimsi volikokku. Palo pääses Viimsi volikokku eelmise aasta sügisestel kohalike volikogude valimistel, juba siis ministriametis olnud Palo volikokku ei läinud ja tema koha sai asendusliige. .

Lisaks Palole pääses Viimsi volikokku veel üks sotsiaaldemokraat. SDE on Viimsis koalitsioonis Reformierakonna ja valimisliiduga Rannarahvas ning Palo asendusliige Ain Pinnonen on praegu Viimsi volikogu aseesimees.

Palo  sõnul saab temast volikogu uus asejuht, kuna koalitsioonileppe järgi kuulub see koht sotsidele, kellel on volikogus kaks kohta. "Ma ei lähe mingit kohta nõutama, lihtsalt asjade kulg on selline," ütles ta. Palo lisas, et oli ise üks praeguse Viimsi koalitsiooni tegijatest. "Esimene kokkulepe kannab minu ja Siim Kallase allkirja," märkis ta.

Pinnonen sõnas, et on olnud puhkusel ja Eestist ära ning kuigi on Palo sammudest ajalehest lugenud, ei tea ta veel täpsemalt, mis edasi saab. Eriti mis puudutab seda, et Palo on SDE-st lahkunud, kuid saab tema asemel volikogu asejuhiks. Teine Viimsi volikogu sots Raimo Tann ütles, et tema toetab Palo kohalikus volikogus tegutsema asumist igati. "Pinnonen peab küll lahkuma, aga mis saab volikogu aseesimehe kohast, seda me veel otsustame. Täna on veel vara öelda,” sõnas Tann.

Palo sõnul on ta Viimsi vallavanema ametis oleva Reformierakonna auesimehe Siim Kallasega edasist juba telefonitsi arutanud.

Kommentaarid puuduvad