Tartuffi avab esmaspäeval filmikontsert

Seitsmesed

PÖFF-i armastusfilmide festivali Tartuff avamine tuleb tänavu eriline, kui Tartu raeplatsil kohtuvad esmaspäeval Eesti filmid ja koorimuusika, vahendab BNS.

Lavale astub korraga ligi 400 Tartumaa lauljat, kes esitavad tuntud kodumaiseid kooripalu, taustaks filmidest pärit maastikud. Filmikontsert kannab pealkirja „Põhjavaim. Eesti filmi maastikud”.

„Kuidas kõlaks Eesti koorimuusika klassika, kui neid laule lauldaks metsades, mere ääres, rabades või siis Eesti filmi märgilistel maastikel ja ekraanilt tuttavates keskkondades? Meie eesmärk on avada laulude tähendusi läbi filmikeele ning luua pildi ja muusika vahel uusi seoseid,” ütles režissöör Jaak Kilmi.

Ürituse muusikajuht on Küllike Joosing ja videokunstnik Alyona Movko. Umbes 50-minutilises kavas kõlab Cyrillus Kreegi, Evald Aava, Villem Kapi, Mart Saare, Gustav Ernesaksa, Veljo Tormise, Olav Ehala, Pärt Uusbergi ja teiste heliloojate muusika. Näha saab ligemale 70 linateose katkendeid kõigist kolmest filmiliigist, aga ka seni külastamata unenäolisi maastikke, mida ei projitseerita ainult ekraanile, vaid ka ümbritsevatele hoonetele.

Kontserdil osaleb 13 koori: Elva gümnaasiumi neidudekoor, Elva gümnaasiumi õpetajate naiskoor, Tartu ülikooli akadeemilise naiskoori vilistlaskoor, kliinikumi naiskoor, neidudekoor Kurekell, naiskoor Emajõe Laulikud, Tartu laulupeomuuseumi segakoor, Elva segakoor Ave, kammerkoor So-Le-Mi-Jo, Tartu üliõpilassegakoor, kammerkoor Helü, Hugo Treffneri gümnaasiumi segakoor Anima ja kammerkoor A. Le Coq.

Üritus leiab aset esmaspäeval kell 22. Tartuffi avatseremoonia läheb lahti 15 minutit varem. Kontserdile järgneb kell 23.30 Sydney Pollacki igihalja armastusfilmi „Minu Aafrika” seanss.

PÖFF-i armastusfilmide festival Tartuff leiab aset esmaspäevast 18. augustini. Tegemist on Baltikumi suurima vabaõhufilmifestivaliga, mis muudab Tartu raeplatsi kuueks õhtuks hiiglaslikuks kinosaaliks.

Filmikontserdi korraldavad Tiigi seltsimaja ja Tartuff.

Kommentaarid puuduvad