Täna
14. nov
6...10
3...7
Homme
15. nov
4...8
0...8

Eesti

Tallinna viimane renoveeritud KT-6 tramm sai valmis

Foto: Tanel Meos/Delfi
11:56 15. august 2018
Autor: BNS

Kolmapäeval alustab Tallinnas testsõite viimane Tallinna Linnatranspordi AS-i (TLT) tellimusel Tšehhi vabariigis põhjalikult renoveeritud kaheteistkümnest KT-6 trammist, millega lõppes trammide renoveerimisprogramm.

TLT juhatuse esimehe Deniss Boroditši sõnul on kaheteistkümne KT-6 trammi põhjaliku renoveerimise näol tegemist osaga Tallinna trammiveeremi uuendamisest. "Käesoleval ajal teenindab linlasi 20 madalapõhjalist CAF Urbos trammi ning 12 renoveeritud KT-6 trammi. Lisaks neile sõidab pealinna liinidel kuus Tallinnas ehitatud retrotrammi ja 22 renoveeritud KT-4 veeremit, millest 20 remontisime oma jõududega ning kaks taastati Tšehhis," ütles Boroditš pressiteate vahendusel.

KT-4 trammide renoveerimist jätkame, kuni kõik trammid on saanud uue välisilme, interjööri ning tehnika. TLT  soovib pakkuda linlastele ohutut, mugavat ja kasutajasõbralikku ühistransporti ning uute madalapõhjaliste trammide soetamine ja olemasolevate põhjalik renoveerimine on osa ettevõtte pikaajalisest kvaliteedistrateegiast,“ lisas Boroditš.

2016. aasta 6. jaanuaril avaldas Tallinna Linnatranspordi AS läbirääkimistega hankemenetlusena läbiviidava trammide KT-6 ning KT-4 renoveerimise ja rekonstrueerimise hanke. Märtsis kuulutati hanke võitjaks ühistaotlejad Praha Cegelec ja Ostrava Ekova Electric. Ettevõtetega allkirjastati leping sama aasta juulis.

KT-6 trammid läbisid kapitaalse remondi. Uuendati korpus, elektrisüsteem, alusvankrid, kaasaegse sisustuse sai sõitjatesalong ning moodsa lahenduse juhtimissüsteem ja juhikabiin. Remonditutena tagasi saabunud trammide planeeritud kasutusaeg on 15 aastat.

Värskeltrenoveeritud KT-6 tramm on esindatud ka Tallinna trammi 130. aastapäeva puhul toimuval trammide paraadil, mis algab 24. augustil kell 12.00 Kopli depoost ning suundub kesklinna läbides lennujaama ning sealt Vana-Lõuna tänava depoosse.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob novembrikuu Sinu tähemärgile?