Peipsi uhub endiselt surnud kalu kaldale

Seitsmesed

Kolm nädalat tagasi alanud surnud kalade randauhtumisel Peipsi järvest veel lõppu ei paista ning kümneks päevaks keelatud mõrrapüük olukorda ei muutnud, kirjutab Põhjarannik.

Kauksis ja Alajõel randa koristavad, muu hulgas surnud kalu kühveldavad Ivar Oone ja Marek Kullamägi räägivad, et vahepeal jõudis surnud kalu randa vähem küll, aga mõrrapüügi keeluga pole sel vähimatki seost − hoopis tuul muutis vahepeal suunda. Mõrrapüügi keeld kehtis selle nädala alguseni, ent juba eelmisel nädalavahetusel hakkas kala randadesse taas kuhjuma ning viimastel päevadel oli seda rohkemgi kui alguses. Peipsi olevat surnud kalu täis ning tuul ja lained toovad neid veel tükk aega kaldale, kirjutab Põhjarannik.

"Eelmisel nädalal oli kalu rannas vähem, aga nädalavahetusel oli kõva tuul, lained tõid kala järvest välja ja liiva ka neile peale," rääkis Kullamägi.

Kalalaevu nägi ta järvel liikumas ka mõrrapüügi keelu ajal. Mida nood seal tegid, ei tea ta küll öelda.

Selles, et Peipsi suviti surnud kalu rannale heidab, pole tegelikult midagi erakordset − nii juhtub igal aastal, ainuke erinevus on, millal see periood algab ja kui pikalt kestab. Tänavu on kestnud tavatult pikalt.

Kommentaarid puuduvad