Homme
19. nov
0...4
-1...4
Ülehomme
20. nov
-2...3
-6...2

Eesti

Islandi minister: tahame Eesti haldusreformist eeskuju võtta

Foto: Andres Putting/Delfi
12:25 17. august 2018
Autor: BNS

Riigihalduse minister Janek Mäggi kohtus reedel rahandusministeeriumis Islandi transpordi ja riigihalduse minister Sigurður Ingi Jóhannssoniga, kelle sõnul soovib Island Eesti haldusreformist eeskuju võtta.

„Andsime Islandi ministrile ülevaate Eesti haldusreformi läbiviimisest ja meie uuest halduskorraldusest,“ ütles Mäggi.  

Kuna Islandit ootab ees sama protsess, siis tundis minister Jóhannsson  huvi Eesti haldusreformi kriteeriumite, korralduse ja väljakutsete vastu. Mäggi tõi esile regionaalseid iseärasusi ja vajadust olla paindlik selleks, et eesmärk kiiresti saavutada. „Reformi lõi võimaluse kogukonnale end ja oma tegevust mõtestada ning kohalikes omavalitsustes teenuspaketti täiendada,“ lisas Mäggi. 

„On väga huvitav jälgida, kuidas Eesti on jõudnud nii märkimisväärsete tulemustuni nii lühikese ajaga,“ ütles Islandi minister Jóhannsson Eestis läbiviidud haldusreformi kohta.   

Lisaks oli kohtumisel juttu Eesti maksu- ja haridussüsteemist, tervishoiukorraldusest ja tasuta ühistranspordist. Huvituti Eesti e-teenustest, nullbürokraatiast ja andmete ühekordse küsimise põhimõttest. Islandi minister tutvustas oma riigi edusamme telemeditsiini ja infrastruktuuri vallas. Islandil on internetti ühendatud 2020. aastaks 99,9 protsendil majapidamistest. 

Sigurður Ingi Jóhannsson on Islandi transpordi ja riigihalduse minister alates mullu 30. novembrist. Ministri delegatsioonis osalesid kohtumisel  kantsler Ragnhildur Hjaltadóttir, regionaalvaldkonna juhataja Hermann Sæmundsson, ministri poliitikanõunik Ingveldur Sæmundsdóttir, suursaadik Árni Þór Sigurðsso ja aukonsul Helen Tälli.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob novembrikuu Sinu tähemärgile?