Homme
18. dets
-6...1
-7...1
Ülehomme
19. dets
-7...0
-10...-2

Eesti

Eesti Energia kogus talgutel metsadest seitse tonni kasutatud rehve

Foto: Andres Putting/Delfi
12:07 16. september 2018
Autor: BNS

Maailmakoristuspäeva käigus kogusid Eesti Energia töötajad metsadest 7 tonni rehve, mis nüüd purustatakse ja suunatakse seejärel Eesti Energia Auveres asuvasse õlitehasesse ja Enefit Greeni Iru jäätmepõletuselektrijaama.

Eesti Energia projektidirektori Veljo Aleksandrovi sõnul tekib Eestis aastas üle 10 000 tonni vanarehve, mis loodusesse sattununa lagunevad väga aeglaselt ja on seetõttu oluline keskkonnaprobleem.

"Samas on vanarehvid potentsiaalselt väärtuslik tooraine nii energiaks töötlemisel kui ka vedelkütuste tootmise tehnoloogias," rääkis Aleksandrov. "Näeme, et energiatootmisel on võimekus olla siin keskkonnaprobleemi lahendaja." 

"Kui keskkonnaministeeriumi koostatud jäätmete lakkamise eelnõu saab Euroopa Komisjonist kooskõlastuse ja see Eestis jõustatakse, saame hakata kasutama vanarehvide haket õli tootmiseks. Nii suudaksime ära lahendada Eesti, aga ehk ka kogu regiooni vanarehvide probleemi," sõnas Aleksandrov.

Eelmisest aastast alustas Enefit Green vanade rehvide energiaks töötlemist Iru jäätmepõletuselektrijaamas ning samuti on edukad katsed läbitud Eesti Energia õlitehastes. Katsed näitasid, et vanarehvide ja põlevkivi kooskasutamisel jäävad õhuemissioonid lubatud piiridesse ning toodetud õli kvaliteet vastab nõuetele.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob detsembrikuu Sinu tähemärgile?