Tallinna loomaaed tähistab laupäeval ninasarvikupäeva

BNS

Tallinna loomaaed tähistab laupäeval rahvusvahelist ninasarvikupäeva, kus räägitakse nendest elukatest loomaaedades ja looduses ning mängitakse orienteerumismängu.

Maailma ninasarvikute päeva tähistatakse igal aastal 22. septembril juba alates 2010. aastast, mil sündmus Lõuna-Aafrikas esmakordselt välja kuulutati. Tallinna loomaaed võtab osa maailma ninasarvikute päeva tähistamisest alates 2012. aastast.

Päeva eesmärgiks on eelkõige tõmmata tähelepanu ninasarvikutele ja neid puudutavatele küsimustele maailmas. Praeguseks on sündmusest välja kasvanud ülemaailmne koostöö, mis koondab ninasarvikute oleviku ja tuleviku pärast mures olevaid mittetulundusorganisatsioone, loomaaedu, erinevaid organisatsioone ja ettevõtteid.

Tallinna loomaaed ja SA Lutreola on juba kaks aastat toetanud ninasarvikute kaitsetegevust Keenias asuval Ol Jogi kaitsealal. Praegu elab seal 60 musta ning 29 valget ninasarvikut. 2017 oli Ol Jogile edukas, kui sündis seitse musta ning kuus valget ninasarvikut, populatsiooni arvukus tõusis vastavalt 11,3 protsenti ja 27,3 protsenti.

Tallinna loomaaia teravmokk- ninasarvikutel on kaks toetajat, Kibibi ja Kibeta vaderiks on AS Talot ning Kigoma vaderiks Royal Grace Ilukliinik. Vaderiprogrammiga saab tutvuda Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi kodulehel.

Loomaaia kassad on avatud nii põhja- kui lääneväravas kell 9-17, troopikamajad on avatud kell 10-18, loomaaed suletakse kell 19. Paksunahaliste maja siseekspositsioon on seoses remondiga suletud.

Kommentaarid puuduvad