Elurikkuse Erakond peab asutamiseks leidma kahe nädalaga 400 liiget

BNS

Loodavasse Elurikkuse Erakonda kuulub kolmapäevase seisuga 105 liiget, kuid asutajad loodavad 27. oktoobriks plaanitud erakonna asutamiskoosolekuks vajalikud 500 liiget kokku saada.

"Praeguse seisuga on meil 105 liiget," ütles erakonna algatusrühma liige Toomas Trapido BNS-ile. "Meie otsus erakonda teha sündis ka ju üsna hiljuti, umbes kuu aega tagas ja see tempo on mõnes mõttes arusaadav. Polegi muud teha, protsessid toimuvad oma loogika järgi ja praegu on suund sellele, et erakonna moodustamiseks vajalik 500 liiget kokku saada."

Küsimusele, kas erakonna asutamine võib liikmete nappuse tõttu edasi lükkuda, vastas Trapido, et asutajad arvestavad praegu selgelt sellega, et vajalik arv liikmeid tuleb kokku. "Täiesti tagumine aeg erakonda asutada on novembri keskel. Selles mõttes suurt vahet pole - varsti saame teada. On siht erakonna asutamisele ja praegu on selleks kuupäevaks maha pandud 27. oktoober. Selle päeva õhtul saame uue kokkuvõtte teha."

Augusti lõpus otsustasid mitmed ühiskonnategelased Vabaerakonnast lahkunud Artur Talviku eestvedamisel luua uus erakond. Lisaks riigikogu liikmele Talvikule ja Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia direktorile Anzori Barkalajale kuuluvad algatusrühma rohelise ilmavaate poolest tuntud ühiskonnategelased Roy Strider, Rainer Kuuba, Airi Hallik-Konnula, Mart Jüssi, Toomas Trapido ja Mati Kose.

BNS-i ja Postimehe tellitud uuringufirma Kantar Emor septembri keskel läbiviidud küsitluse andmetel oli loodava erakonna toetus 0 protsenti.

Kommentaarid puuduvad