Tallink tellib 250 miljoni eest uue LNG-kiirlaeva

Seitsmesed

Tallink teatas neljapäeval 250 miljonit eurot maksma mineva LNG-l töötava kiirelaeva ostmisest Tallinna-Helsingi liinile.

"Investeeringu maht on ligi 250 miljonit eurot. Laeva valmismisajaks on planeeritud 2021. aasta lõpp või 2022. aasta esimesed kuud," ütles Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene pressile.

"Eile hilisõhtul allirjastas Tallink ühiste kavatsuste kokkuleppe Rauma laevatehasega ülikiire Shuttle-laeva ehitamisest Tallinna-Helsingi liinile. Ma ei kasuta sõna Megastar, sest see on uus laev ja ehitatakse teises laevatehases."

"Uus laev saab olema veelgi kekskonnasäästlikum. Uus laev võtab arvesse kõik kogutud kogemused kaasaarvatud Megastari kui referentslaeva poolt kogutud andmed. Meie soov on ehitada kõige keskkonnasäästlikum ja efektiivsem laev tänaste teadmiste juures," ütles ta.

Megastari maksumus ulatus 230 miljoni euroni. Kiirlaeva ehitusprotsess algas 4. augustil 2015. aastal, kiilupanek leidis aset üle-eelmise aasta 9. veebruaril, ristimistseremoonia juulis, esimesed proovisõidud 2016. detsembris ning avareis Tallinnast-Helsingisse mullu 29. jaanuaril. Laeva ristiema on Soome Vabariigi endine president Tarja Halonen.

Megastar on 212 meetrit pikk ja mahutab 2800 reisijat ehk on sama lai ja mahukas kui Tallinki üks suurimaid kruiisilaevu Baltic Queen. Kütusena kasutab Megastar peamiselt veeldatud maagaasi (LNG), kuid on võimeline liikuma ka diiselkütusega. Laev sõidab kiirusel 27 sõlme. Megastar on ehitatud spetsiaalselt Tallinna-Helsingi laevaliini jaoks.

Kommentaarid puuduvad