Teater NO99 lõpetab tegevuse

Seitsmesed

Teater NO99 lõpetab tuleva aasta jaanuaris tegutsemise, viimased etendused annab teater tänavu detsembris, vahendab BNS.

"Oleme otsustanud lõpetada. See on meie loomingulise koosluse ühine otsus, me kirjutame sellele kõik alla, sest oleme jaganud 14 aastat ühesuguseid ideaale − ja täna tõdeme ühiselt, et kunagi seatud ideaalide vääriliselt me edasi töötada ei suuda," edastas teater NO99.

"Ministeerium ja teatri nõukogu on meie otsusega kursis. Me oleme nendega kooskõlastanud põhilise − jaanuaris 2019 lõpetab Teater NO99 tegevuse. Järgmisel nädalal anname kolm viimast etendust lavastusega "NO30 Kihnu Jõnn", detsembri lõpus külalisetenduse Moskvas lavastusega "NO43 Kõnts". Siis on kõik. Kuidas täpselt lõpetamine käib, mis leping faksitakse kuhu, kelle telefon heliseb millal − seda me täna öelda ei oska. Aga varsti oskame. Selle nimel oleme ministeeriumi ja nõukoguga juba koostööd alustanud," seisab teatri edastatud teates.

"Me tegime iga lavastust nagu viimast ja mängisime iga etendust nagu viimast. Ja me tegime ka seda teatrit nii, nagu see oleks viimane teater, mida me teeme. Teater NO99 oli vaid hetk. Samasugune hetk nagu etenduse lõpul saabuv pimedus," seisab teates, millele on alla kirjutanud Eero Epner, Rasmus Kaljujärv, Laur Kaunissaare, Eva Koldits, Rea Lest-Liik, Jörgen Liik, Helena Lotman, Tiit Ojasoo, Gert Raudsep, Ene-Liis Semper, Simeoni Sundja, Ragnar Uustal ja Marika Vaarik.

Kommentaarid puuduvad