Helkuri saab politseilt nüüd vaid koos trahviga

Seitsmesed

Ligi miljon tasuta jagatud helkurit pole pannud Eesti elanikke end ise nähtavaks tegema ning nüüd hakkab politsei rikkujaid rohkem trahvima, kirjutab Postimees. 

Eri aktsioonide käigus on jagatud Eestis ainuüksi viimastel aastatel laiali nii palju helkureid, et politseimajor Sirle Loigo sõnul peaks igal eestlasel olema kodus vähemalt kolm tükki. Samas maanteeameti mulluse uuringu järgi kannab helkurit alati ligi kaks kolmandikku täiskasvanuist, kuus protsenti ei kanna seda mitte kunagi ja koguni 14 protsenti leidis, et neid ei paneks helkurit kandma mitte miski.

Kui viis aastat tagasi tekkisid piirkonnapolitseinike autodele kleepsud kirjaga «Küsi helkurit siit», siis nüüd on politsei seisukohal, et pidev helkurite tasuta jagamine pole jätkusuutlik. «Need tuhanded helkurid, mis on aegade jooksul välja jagatud ja mis on kahjuks leidnud tee prügi hulka, näitavad, et tasuta jagamine ei pane siiski mõistma helkuri vajalikkust ja kohustuslikkust,» lausus Loigo.

Et mitte jätta inimestele muljet, et iga kord kodust väljudes saab omale helkuri vajadusel kusagilt puu otsast või lähimast politseisõidukist, ulatab politseinik pimedas helkurita liikujale nüüd selle koos kuni 40-eurose trahviga.

Kommentaarid puuduvad