Täna
14. aug
18...23
7...16
Homme
15. aug
21...27
9...17

Eesti

TS Laevade reisijate arv ületas esmakordselt kahe miljoni piiri

Foto: uudised.ee
13:26 10. november 2018
Autor: BNS

Eesti suursaarte ja mandri vahel laevaga reisijate arv ületas tänavu kümne kuuga esmakordselt 2 miljoni reisija piiri, seejuures kasvas oktoobris enim veokite ja haagiste hulk, teatas parvlaevaliiklust opereeriv TS Laevad.

"Perioodil jaanuar kuni oktoober 2018 teenindasime kokku üle 2,016 miljoni reisija ja üle 866 tuhande sõiduki, mis tähendab, et võrreldes mulluse sama perioodiga on reisijate arv kasvanud 2 protsenti ja sõidukite arv 4 protsenti," ütles TS Laevade juhatuse liige ning teenindus- ja müügivaldkonna juht Pille Kauber. "Reisijate arvu kasvu kõrval on hea meel tõdeda, et ka klientide rahulolu parvlaevateenusega ja e-teenindusest soetatud piletite osakaal on pidevalt kasvamas."

Oktoobris kasvas üleveetud sõidukite arv 4 protsenti 79 131 sõidukini ning reisijate arv oli 168 452, jäädes praktiliselt eelmise aasta tasemele. Statistikat mõjutas enim Hiiumaa liin, kus möödunud aasta oktoobriga võrreldes kasvas reisijate arv 8 protsenti ja sõidukite arv 16 protsenti. Saaremaa-Muhu liinil reisis oktoobris 127 186 inimest ning teenindati 58 241 sõidukit ehk 2,7 protsenti vähem reisijaid. Samas oli sõidukeid 0,1 protsendi võrra rohkem kui mullu.

Sõidukite arvu kasvu veab endiselt suurte sõidukite ehk veokite-haagiste arvu oluline suurenemine. Virtsu-Kuivastu liinil oli veokite-haagiste arv oktoobris 15 protsenti suurem kui eelmisel aastal, Rohuküla-Heltermaa liinil aga oli kasv suisa 50 protsenti. Hiiumaa liini veokite-haagiste arv püsib pea suvisel tasemel.

Viimase aasta jooksul ehk eelmise aasta novembrist tänavu oktoobrini on TS Laevad teenindanud kokku 2,282 miljonit reisijat ja 989 000 sõidukit.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!