ÜRO ränderaamistiku vastane petitsioon sai poole päevaga 1000 toetajat

Seitsmesed

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esmaspäeval algatatud petitsioon ÜRO ränderaamistikuga ühinemise vastu kogus internetis poole päevaga tuhat allkirja, vahendab BNS.

EKRE soovib survestada valitsust loobuma ühinemast detsembri keskel Marrakechis heaks kiidetava ÜRO globaalse ränderaamistiku ja globaalse pagulasraamistikuga ning seadis eesmärgiks koguda sel eesmärgil novembri jooksul 10 000 allkirja.

"Marrakechi leping on rahvusriikide selja taga punutud vandenõu, kus põhiseadusliku korra vastaselt tahetakse meid muuta immigratsiooni sihtriigiks. Tegu on põhjaliku programmiga rahvusriikide likvideerimiseks ja multikultuursuse edendamiseks," teatas EKRE aseesimees Martin Helme petitsiooni käivitades.

ÜRO ränderaamistikus on siiski sõnaselgelt öeldud, et see on ühinevatele riikidele soovituslik dokument, mitte õiguslikult siduv leping.  

Eelmisel nädalal vallandus valitsuse suhtes ränderaamistiku teemal opositsiooni laiem kriitika, kuna Reformierakonna ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna saadikud leidsid, et valitsus pole seda parlamendiga arutanud. Samuti väljendas raamistiku suhtes kriitikat Isamaa liikmest justiitsminister Urmas Reinsalu. Vallandunud poleemika järel teatas president Kersti Kaljulaid, kes pidi leppele Eesti heakskiitu minema andma, et ei lähe Marrakechi enne, kui valitsus selle osas kokku lepib. 

Esmaspäeval otsustas riigikogu Isamaa fraktsioon, et Eesti ei peaks liituma ÜRO ränderaamistikuga, kuna erakonna hinnangul võib see hakata piirama Eesti iseotsustamise õigust migratsiooni tõkestamisel.

Kommentaarid puuduvad